• Κοινωνία

    Βοιωτία: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο Σαράντη – Πνέουν ισχυροί άνεμοι

    • NewsRoom
    Φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας

    Φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι στο Σαράντη της Βοιωτίας να τροφοδοτούν το μέτωπο της φωτιάς παρά το γεγονός ότι οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής μαζί με μηχανήματα προσπαθούν να περιορίσουν την καταστροφική της πορεία.

    Την ίδια στιγμή οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να απομακρύνουν τον κίνδυνο κυρίως από περιοχές που είναι τροχόσπιτα και ποιμνιοστάσια ενώ όπως είναι γνωστό ένας βοσκός έχει χάσει τη ζωή του.

    Σύμφωνα με την αστυνομία ο 80χρονος βοσκός αφού πήρε το μήνυμα από το 112 έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώσει τα ζώα .Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι έχασε τη ζωή του πιθανά από αναθυμιάσεις.

    Όπως έγινε γνωστό η γυναίκα του επικοινώνησε με το κέντρο επιχειρήσεων για να το πληροφορήσει ότι ο σύζυγός της πήγε στο ποιμνιοστάσιο και έτσι έσπευσαν εκεί οι πυροσβέστες όπου τον βρήκαν νεκρό χωρίς όμως να έχει φτάσει εκεί η φωτιά.

    Αυτή την ώρα η μάχη συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα και από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

    Φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας
    Φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς κ. Φάνη Σπανό «οι ισχυροί άνεμοι δεν μας επιτρέπουν να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα, ωστόσο έχουμε προλάβει και έχουμε εγκαταστήσει σε καίρια σημεία τις επίγειες δυνάμεις ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς δύο ελικόπτερα. Η ένταση της φωτιάς είναι ιδιαίτερα μεγάλη, ωστόσο όμως ελπίζουμε να καταφέρουμε να σταματήσουμε την καταστροφική της πορεία», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κύριος Σπανός.

    Δήμαρχος Θήβας: «Μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς, ιδιαίτερα ισχυροί οι άνεμοι»

    «Το μέτωπό της φωτιάς είναι πάρα πολύ μεγάλο και πνέουν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι. Προσπαθούμε μετά δυσκολίας να το συγκρατήσουμε» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της Θήβας Γιώργος Αναστασίου.

    Σύμφωνα με το δήμαρχο ήδη έχει εκκενωθεί ένας οικισμός κοντά στην περιοχή Σαράντη μετά το μήνυμα από το 112 ενώ όπως σημειώνει ο ίδιος «αυτή τη στιγμή το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση λιγότερο των 1000 μέτρων από τα σπίτια, αλλά οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Επιχειρούν ελικόπτερα μαζί με ισχυρές επίγειες δυνάμεις εθελοντές και κατοίκους της περιοχής μαζί με μηχανήματα που έχουν διατεθεί. Είναι πολύ δύσκολο».

    Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τα πύρινα μέτωπα

    Έκτακτη ενημέρωση έκανε η πυροσβεστική προκειμένου να ενημερώσει για τα μέτωπα πυρκαγιάς στη χώρα.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Σώματος, η Πυροσβεστική επιχειρεί με ανανεωμένο προσωπικό σε όλα τα μέτωπα.

    Συγκεκριμένα ανέφερε: «Τα δεδομένα των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι τα εξής: στην Αλεξανδρούπολη το πιο δύσκολο μέτωπο μαίνεται στις περιοχές του οικισμού Νίψα, Δορίσκος και Μοναστηράκι. Ήδη έχουν εκκενωθεί 13 οικισμοί για την ασφάλεια των πολιτών. Στην πυρκαγιά επιχειρούν αυτή τη στιγμή 2124 πυροσβέστες, 11 πεζοπόρα τμήματα, 59 οχήματα, 10 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα και συνδράμουν και υδροφόρα. Στον Πρόδρομο Βοιωτίας το μέτωπο των επιχειρήσεων βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της παραλίας Σαράντη και επιχειρούν 74 πυροσβέστες, 6 πεζοπόρα 19 οχήματα και δύο ελικόπτερα. Εκδόθηκε νέο μήνυμα 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από νότια Ψαχνά προς ψαχνά και από Βόρεια Αρτάκη προς Αρτάκη. Πυρκαγιά επίσης, μαίνεται στην άνω Δροσίνη Ροδόπης αι επιχειρούν 15 πυροσβέστες, 6 οχήματα και 3 αεροσκάφη. Βρισκόμαστε σε κατάσταση συναγερμού επιπέδου 5».

    Διαβάστε επίσης:

    Φωτιά στην Άνω Δροσίνη Ροδόπης – Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

    Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Ασπρόπυργο

    Meteo για φωτιές: Άνεμοι πάνω από 70 χλμ την ώρα σε Βοιωτία και Έβρο



    ΣΧΟΛΙΑ