• Κοινωνία

    Βατόπουλος: Tο καθολικό lockdown είναι στο τραπέζι της επιτροπής ειδικών

    • NewsRoom
    Βόμβα Βατόπουλου: Δεν έχει φύγει από το τραπέζι η επιβολή γενικευμένου lockdown

    Αλκιβιάδης Βατόπουλος


    Στο τραπέζι της επιτροπής ειδικών βρίσκεται και το καθολικό lockdown, όπως ανέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

    «Η επιτροπή θα εξετάσει τα πάντα και θα κάνεις τις εισηγήσεις και από εκεί και πέρα θα αποφασισθεί ποιο είναι το δυνατό να γίνει συνολικά» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

    Ο καθηγητής υπογράμμισε πως το θέμα είναι το κόστος απέναντι στο όφελος μια απόφαση που θα την πάρει η πολιτεία ενώ τόνισε πως το υγειονομικά σωστό είναι η απαγόρευση και ο γρήγορος εμβολιασμός.

    Παράλληλα, ανέφερε πως είναι λογικό εφόσον άνοιξε η κοινωνία να αυξηθούν και τα κρούσματα. «Τώρα το στοίχημα είναι να μην αυξηθούν εκθετικά για να μην έχουμε τα προβλήματα που είχε η Θεσσαλονίκη και είχαμε πριν τα Χριστούγεννα».

    Ο κ. Βατόπουλος ξεκαθάρισε ότι το εκθετικά σημαίνει να μην διπλασιάζονται τα κρούσματα κάθε 3-4 ημέρες όπως είχε γίνει τον Οκτώβριο και ότι αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες «από εμάς, τις μεταλλάξεις και πόσο θα επηρεάσουν και τον εμβολιασμό που όσο πιο γρήγορα γίνει τόσο γρηγορότερα θα ξεπεράσουμε την κρίση». «Δύσκολο βλέπω να ανοίξει κάποια δραστηριότητα», εκτίμησε ο ίδιος.

    Διαβάστε επίσης

    Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: «Έκρηξη» κατά 50% στη συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα

    Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα στην Αττική – Αυξάνονται επικίνδυνα τα νούμερα

    Σοκ στη Θήβα: Πέθανε 15χρονη που νοσούσε από κορονοϊό



    ΣΧΟΛΙΑ