ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο ιταλικός Τύπος κάνει αναφορά σήμερα σε νέες φήμες που σχετίζονται με ενδεχόμενη παραίτηση του πάπα Φραγκίσκου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, o Φραγκίσκος φέρεται να δήλωσε σε συνάντηση με τους Ιταλούς καθολικούς επισκόπους ότι προτιμά να παραιτηθεί, παρά να υποβληθεί σε επέμβαση για την χρόνια γοναλγία που τον ταλαιπωρεί.
Παράλληλα, ο ποντίφικας μόλις ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στο “διορισμό” 21 νέων καρδιναλίων. Οι 16 από αυτούς, θα μπορούν να πάρουν μέρος στην εκλογή του νέου ποντίφικα, στο επόμενο κονκλάβιο.
Τον Αύγουστο, τέλος, έκανε γνωστό ότι θα μεταβεί στην πόλη Λ’ ‘Ακουιλα της κεντρικής Ιταλίας, για την “γιορτή της συγχώρεσης”, η οποία είναι αφιερωμένη στον πάπα Κελεστίνο τον Πέμπτο, που είχε παραιτηθεί κατά τον 13ο αιώνα.
Ο Φραγκίσκος, στο παρελθόν δήλωσε ότι δεν αποκλείει να αποφασίσει να παραιτηθεί, σε περίπτωση που οι δυνάμεις του δεν είναι αρκετές για να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του.
Σύμφωνα ωστόσο με πολλούς σχολιαστές, αυτό αποκλείεται να συμβεί όσο βρίσκεται εν ζωή ο προκάτοχός του, ο επίτιμος πάπας Βενέδικτος, ο οποίος παραιτήθηκε το 2013.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- EKO Acropolis Rally 2025: SERVICE FLASH C
- Μίλτος Τεντόγλου: Κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2025 – «Πέταξε» στα 8,46μ στη Μαδρίτη
- ΗΠΑ: Η G7 συμφώνησε να εξαιρεθούν αμερικανικές πολυεθνικές από την καταβολή ορισμένων φόρων στο εξωτερικό
- Συνελήφθη 16χρονος για το μαχαίρωμα 15χρονου σε συμπλοκή μέσα σε λεωφορείο στην Πετρούπολη
