ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνολικά 133 καρδινάλιοι, όλοι τους ηλικίας έως 80 ετών, θα λάβουν μέρος στο κονκλάβιο για την εκλογή του διαδόχου του Φραγκίσκου, σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς.
Μέχρι χθες γινόταν αναφορά σε 135 συμμετέχοντες, αλλά δυο καρδινάλιοι ανακοίνωσαν ότι δεν θα μεταβούν στη Ρώμη.
Η όλη διαδικασία, που διεξάγεται στο εσωτερικό της Καπέλα Σιστίνα, πρόκειται να αρχίσει στις 4:30 το απόγευμα ώρα Ιταλίας της 7ης Μαΐου.
Την ίδια ημέρα στις 10 το πρωί θα τελεστεί ειδική λειτουργία υπέρ της εκλογής του νέου Αγίου Πατέρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Τη Δευτέρα, στο μεταξύ, άρχισαν οι εργασίες για τις αλλαγές που απαιτούνται στο εσωτερικό της Καπέλα Σιστίνα, ενώ, όπως έγινε γνωστό, των εργασιών του κονκλαβίου θα προεδρεύσει ο Ιταλός καρδινάλιος και πρωθυπουργός του Βατικανού, Πιέτρο Παρολίν.
Διαβάστε επίσης:
Άγριο ξύλο στη Γλυφάδα: Ισραηλινοί έδειραν τον επιχειρηματία Χρήστο Ρ. για οφειλές εκατομμυρίων
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ για τεχνικές εργασίες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φωτιά στη Σύρο: Μήνυμα του 112 για εκκένωση από Τρία Λαγκώνια προς Ερμούπολη
- Σαντορίνη: Ακυρώθηκαν όλες οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων τη Δευτέρα μετά την αποχή των τουριστικών λεωφορείων
- Ιράν: Δεν θα κατασκευάσουμε ατομική βόμβα, αλλά δεν θα σταματήσουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου
- Συνολικά 46 τα κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα που θα λειτουργήσουν από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.