• Κοινωνία

    Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο κορονοϊός την άφησε κουρασμένη και εξαντλημένη

    • NewsRoom
    Η Βασίλισσα Ελισάβετ β'

    Η Βασίλισσα Ελισάβετ β’


    Η βασίλισσα της Βρετανίας, Ελισάβετ Β’, είπε ότι η COVID-19 την έχει αφήσει «πολύ κουρασμένη και εξαντλημένη», καθώς μιλούσε με εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και έναν πρώην ασθενή για τη δική του εμπειρία από «αυτή τη φρικτή πανδημία».

    Η 95χρονη μονάρχης της Βρετανίας βρέθηκε θετική στην COVID τον Φεβρουάριο και αναφέρθηκε ότι είχε ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα.

    Αργότερα επέστρεψε στις ελαφριές υποχρεώσεις.

    Η βασίλισσα, η οποία είναι προστάτης του Βασιλικού Νοσοκομείου του Λονδίνου, μίλησε σε βιντεοκλήση στους εργαζόμενους της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας του νοσοκομείου που βοήθησαν στην κατασκευή και λειτουργία μιας μονάδας 155 κλινών για να αντιμετωπίσουν την αύξηση των ασθενών που χρειάζονται βοήθεια με την αναπνοή τους.

    Η συνομιλία της με το προσωπικό έγινε καθώς σηματοδότησε την επίσημη έναρξη της Μονάδας Queen Elizabeth του νοσοκομείου.

    «Είναι καταπληκτικό, έτσι δεν είναι, τι μπορεί να γίνει, όταν χρειάζεται;» είπε σε σχόλια που δημοσίευσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ αργά την Κυριακή.

    Η βασίλισσα μίλησε επίσης με τον Asef Hussain, ο οποίος ήταν σοβαρά άρρωστος με τον COVID-19 και ο οποίος έχασε μέλη της οικογένειας του από τον ιό.

    «Ο ιός σε αφήνει πολύ κουρασμένο και κουρασμένο, έτσι δεν είναι, αυτή η φρικτή πανδημία;» του είπε εκείνη.

    Η βασίλισσα ρώτησε πώς τα είχαν αντιμετωπίσει οι ασθενείς χωρίς να μπορούν να δουν μέλη της οικογένειας. «Ήταν προφανώς μια πολύ τρομακτική εμπειρία», είπε.

    Η Ελισάβετ, η οποία γίνεται 96 ετών αργότερα αυτόν τον μήνα, έχει περικόψει τους αρραβώνες από τότε που νοσηλεύτηκε για μια νύχτα τον περασμένο Οκτώβριο για μια απροσδιόριστη ασθένεια.

    Πηγή Reuters

    Διαβάστε επίσης:

    Βόρεια Κορέα: Γιορτάζει τα 10 χρόνια ηγεσίας του Κιμ Γιονγκ Ουν

    Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για τις γιορτές

    Ουκρανία: Πάνω από 4,5 εκατ. άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα έως τώρα



    ΣΧΟΛΙΑ