• Διεθνής πολιτική

    Βόρεια Κορέα: Γιορτάζει τα 10 χρόνια ηγεσίας του Κιμ Γιονγκ Ουν

    • NewsRoom
    Ο Κιμ Γιονγκ Ουν

    Ο Κιμ Γιονγκ Ουν


    Η Βόρεια Κορέα επαίνεσε την ηγεσία του Κιμ Γιονγκ Ουν στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, ανέδειξε τα πολιτικά του επιτεύγματα και αποκάλυψε νέα πορτρέτα και εκθέσεις για να γιορτάσει τα 10 χρόνια του ως επικεφαλής του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Κορέας (WPK).

    Ο Κιμ θεωρείται ότι ανέλαβε την εξουσία όταν ονομάστηκε ανώτατος διοικητής του στρατού μετά τον θάνατο του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, τον Δεκέμβριο του 2011.

    Τη Δευτέρα συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τότε που ο νεότερος Κιμ εξελέγη κορυφαίος ηγέτης του κόμματος και του κράτους. Η οικογένεια Κιμ κυβερνά το μονοκομματικό κράτος για όλη την ιστορία της.

    Σε ομιλία σε μια εθνική συνάντηση την Κυριακή, ο Choe Ryong Hae, μέλος του Προεδρείου του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του WPK και ένας από τους υψηλότερους αξιωματούχους υπό τον Κιμ, επαίνεσε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη ως «ταλαντούχο στοχαστή και θεωρητικό. εξαιρετικός πολιτικός και απαράμιλλα σπουδαίος διοικητής».

    Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν μια εβδομάδα εορτασμών που θα περιλαμβάνει επίσης την 11η επέτειο από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ιδρυτή της Βόρειας Κορέας και παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν, την Παρασκευή.

    Εμπορικές δορυφορικές εικόνες δείχνουν βορειοκορεατικά στρατεύματα να εξασκούνται για μια στρατιωτική παρέλαση που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα.

    Οι αναλυτές λένε επίσης ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να παρουσιάσει τα ICBM της στην εκδήλωση.

    Τον περασμένο μήνα, η Βόρεια Κορέα σήμανε συναγερμό στη Σεούλ, το Τόκιο και την Ουάσιγκτον πραγματοποιώντας μια πλήρη δοκιμή ICBM για πρώτη φορά από το 2017, τερματίζοντας ένα μορατόριουμ για τέτοιες δοκιμές

    Ένα πορτρέτο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίζεται σε μια εθνική συνάντηση για τον εορτασμό της 10χρονης επετείου του Κιμ ως επικεφαλής του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Κορέας (WPK) στην Πιονγκγιάνγκ της Βόρειας Κορέας

    Κιμ Γιονγκ Ουν: Θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά κατά της Ν. Κορέας εάν επιτεθεί

    Την περασμένη εβδομάδα η Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι αντιτίθεται στον πόλεμο, αλλά δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της όπλα εάν δεχθεί επίθεση από Νότια Κορέα.

    Ο Τσόε αποκάλεσε τον Κιμ «απαράμιλλο πατριώτη και μεγάλο υπερασπιστή της ειρήνης» επειδή έκανε τη Βόρεια Κορέα «μια πλήρη στρατιωτική δύναμη εξοπλισμένη με όλα τα ισχυρά φυσικά μέσα αυτοάμυνας».

    Υπό τον Κιμ, η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε τέσσερις από τις έξι πυρηνικές της δοκιμές και ανέπτυξε τεράστιους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM) που οι αναλυτές πιστεύουν ότι μπορεί να είναι ικανοί να χτυπήσουν οπουδήποτε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Πηγή Reuters

    Διαβάστε επίσης:

    Ξεκίνησε η συνάντηση Νεχάμερ με τον Πούτιν στη Μόσχα

    Καναδάς: Νέες κυρώσεις κατά του ρωσικού αμυντικού τομέα

    Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι ζητά στρατιωτική βοήθεια από την Σεούλ



    ΣΧΟΛΙΑ