• Κοινωνία

    Βασίλης Αξιώτης (Δήμος Αθηναίων): Στείλαμε συνεργεία στα φρεάτια στη Βασιλίσσης Σοφίας παρόλο που ανήκουν στην Περιφέρεια

    • NewsRoom
    Πλημμυρισμένοι δρόμοι στη Βασιλίσσης Σοφίας


    Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί από τη νεροποντή, που πλήττει ολόκληρη την Αττική. Μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουν παρουσιαστεί κάποια μικροπροβλήματα, όπως αυτό στη Βασιλίσσης Σοφίας και σε φρεάτια που δεν είναι ευθύνης του δήμου Αθηναίων, αλλά της Περιφέρειας, ωστόσο τα συνεργεία του δήμου έσπευσαν αμέσως προς επίλυσή του.

    «Ζήτησε ο δήμαρχος να πάει αμέσως δικό μας συνεργείο, παρ’ όλο που το φρεάτιο είναι της Περιφέρειας και το ίδιο θα κάνουμε όπου και σε ό,τι μας ζητηθεί. Θα συνδράμουμε αμέσως με τα δικά μας μέσα», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως Βασίλης Αξιώτης και πρόσθεσε:

    «Αυτή τη στιγμή, που υπάρχει ισχυρή βροχόπτωση, η Πολιτική Προστασία και όλος ο μηχανισμός του δήμου είναι σε κινητοποίηση και τα μέσα μας βρίσκονται στους δρόμους και επιχειρούν».

    Σχετικά με τον καθαρισμό των φρεατίων της πρωτεύουσας, ο κ. Αξιώτης τονίζει πως έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και καθαρισμοί. Από εκεί και πέρα, από 1η-6-2022 έως και 3-8-2023 και από το σύνολο των περίπου 18.000 φρεατίων που είναι ευθύνης του δήμου Αθηναίων, χρειάστηκε να παρέμβουν σε:

    5.717 φρεάτια κύρια

    1.747 δευτερεύοντα φρεάτια

    719 πλευρικά κύρια

    1.260 δευτερεύοντα πλευρικά

    3.228 μέτρα σε υδρορροές & σχαράκια.

    Δηλαδή χρειάστηκε να καλυφθεί περίπου το 50% του συνόλου. Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, κάθε χρόνο μειώνεται ο αριθμός των φρεατίων που έχουν ανάγκη, ακριβώς γιατί έχει γίνει πλήρης έλεγχος και καθαρισμός. Πρόπερσι χρειάστηκε επέμβαση σε περίπου 14.000 φρεάτια, πέρυσι σε 12.000, φέτος σε περίπου 9.000 φρεάτια. Μειώνεται δηλαδή σταθερά ο αριθμός των φρεατίων της Αθήνας που χρειάζονται επέμβαση, ακριβώς γιατί έχουν γίνει όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι και καθαρισμοί.

    «Ο έλεγχος και ο καθαρισμός γίνονται σε σταθερή βάση κάθε χρόνο. Όπου παρουσιαστούν προβλήματα γίνονται οι απαραίτητες εργασίες. Φέτος χρειάστηκε να γίνει στα μισά φρεάτια, γιατί ήδη έχουν γίνει ο έλεγχος και η καθαριότητα και όλα τ’ άλλα δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα», πρόσθεσε στο τέλος ο κ. Αξιώτης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα 112 στην Αττική – Νέο κύμα καταιγίδας χτυπά την πρωτεύουσα

    Κακοκαιρία «Daniel»: Γυναίκες παραλίγο να πνιγούν δίπλα στον Ευαγγελισμό

    Κακοκαιρία Daniel – ΠΑΘΕ: Άνοιξε ξανά το ρεύμα προς Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ