• Κοινωνία

    Βασιλική Βλάχου: Η νέα εισαγγελέας της ΕΥΠ

    Νέο Ηράκλειο: Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια από ακροδεξιούς-Ψάχνουν για εγκληματική οργάνωση


    Η εισαγγελέας εφετών Βασιλική Βλάχου αναλαμβάνει τη νευραλγική θέση του εποπτεύοντα εισαγγελέα στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

    Η επιλογή της έγινε σήμερα από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου.

    Με οριακή πλειοψηφία (6 ψήφοι υπέρ και 5 κατά), αποφασίστηκε η τοποθέτηση της κα Βλάχου στην ΕΥΠ προκειμένου να ελέγχει τη νομιμότητα των ειδικών επιχειρησιακών δράσεών της.

    Από τον περασμένο Δεκέμβριο, η θέση του εισαγγελέα στην ΕΥΠ παρέμενε κενή ενώ σε προηγούμενη συνεδρίαση του το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο δεν είχε καταλήξει στην πλήρωση της.

    Ποια είναι η Β. Βλάχου

    Η κα Βλάχου εισήλθε στο εισαγγελικό κλάδο τον Σεπτέμβριο του 1993. Προήχθη σε αντεισαγγελέα Εφετών τον Σεπτέμβριο του 2011 και στην συνέχεια προήχθη σε εισαγγελέα Εφετών.

    Τον Ιανουάριο του 2010 ήταν εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, όπου δικάστηκε ο Επ. Κορκονέας για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

    Το 2014 η κυρία Βλάχου μετατέθηκε από την Κρήτη στο Εφετείο Πειραιά και το Σεπτέμβριο του 2018 κληρώθηκε εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που δικάζεται η υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης του πλοίου “Noor 1”.



    ΣΧΟΛΙΑ