• Κοινωνία

    Βασιλιάς Κάρολος: Έντονες αντιδράσεις για τον ομοιοπαθητικό γιατρό του

    • NewsRoom
    Βασιλιάς Κάρολος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Βασιλιάς Κάρολος


    Τα σενάρια για τον τύπο του καρκίνου από τον οποίο πάσχει ο βασιλιάς Κάρολος δίνουν και παίρνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Τα σενάρια για τη διάγνωση του Καρόλου στον βρετανικό Τύπο δίνουν και παίρνουν. Ειδικοί λένε πως οι εξετάσεις που έκανε ο βασιλιάς πριν από την επέμβαση στον προστάτη μπορούν να ανιχνεύσουν καρκίνο σε κοντινές περιοχές, όπως η ουροδόχος κύστη ή η ουρήθρα. Το ενδοσκόπιο μπορεί να ανιχνεύσει επίσης ούρα με αίμα, τα οποία θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ότι υπάρχει αιμορραγία από όγκο στα νεφρά.

    Γιατροί λένε πως ο 75χρονος μονάρχης μπορεί να έχει πρόσβαση σε πανάκριβες θεραπείες που δεν είναι καν διαθέσιμες από το δημόσιο σύστημα υγείας. Μπορεί να ξεκινήσει θεραπείες μέσα σε μερικές ημέρες και όχι εβδομάδες ή μήνες, όπως οι κοινοί θνητοί.

    Έντονες αντιδράσεις για τον προσωπικό γιατρό

    Ανησυχία εκφράζεται για τον γιατρό τον οποίο ο Κάρολος διόρισε επικεφαλής της ιατρικής ομάδας των βρετανικών ανακτόρων καθώς σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο ο δόκτωρ Μάικλ Ντίξον είναι υπέρμαχος της ομοιπαθητικής και της βοτανοθεραπείας, όπως και ο ίδιος ο βασιλιάς.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για στενό σύμβουλο του Καρόλου επί 22 χρόνια στον οποίο πολλοί Βρετανοί επιρρίπτουν τα προβλήματα υγείας του βασιλιά καθώς.

    Πάντως, σύμφωνα με τον Guardian, ενώ ο Ντίξον είναι επικεφαλής της ιατρικής ομάδας, ο ρόλος αυτός για πρώτη φορά δεν συνδυάζεται με τον ρόλο του γιατρού του μονάρχη. Στα καθήκοντά του ωστόσο συμπεριλαμβάνεται η συνολική ευθύνη για την υγεία του Καρόλου και της ευρύτερης βασιλικής οικογένειας, ακόμα και η εκπροσώπησή τους σε συνομιλίες με την κυβέρνηση.

    «Ο βασιλιάς Κάρολος είναι φανατικός της ομοιοπαθητικής»

    Ο Ιωάννης χούντας- Ντε Φαμπρί, σύμβουλος της Βουλής των Λόρδων, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις εξελίξεις που αφορούν τη Μεγάλη Βρετανία μετά την ανακοίνωση για την υγεία του βασιλιά Καρόλου.

    «Ο βασιλιάς Κάρολος είναι φανατικός της ομοιοπαθητικής. Οι συγκεκριμένοι γιατροί είναι αναγνωρισμένοι από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο βασιλιάς πηγαίνει και σε άλλες κλινικές αν και δεν έχουν δοθεί περισσότερα στοιχεία. Γνωρίζουμε ότι πάσχει από καρκίνο αλλά δεν γνωρίζουμε την μορφή του και αυτό έχει προκαλέσει ανησυχίες. Στα ιατρικά θέματα δεν υπάρχει πρωτόκολλο, γίνεται αυτό που θέλει ο ασθενής. Ο πρίγκιπα Γουίλιαμ θα πηγαίνει σερ περισσότερες εκδηλώσεις, ίσως ανοίγει και το Κοινοβούλιο όπως έκανε ο Κάρολος για τη μητέρα του. Στις 21 Φεβρουαρίου θα συναντηθεί με τον Σούνακ ο βασιλιάς επίσημα».

    Διαβάστε επίσης:

    «Άστεγος» ο πρίγκιπας Χάρι – Πέρασε τη νύχτα σε ξενοδοχείο του Λονδίνου

    Η επίσκεψη του Χάρι ξαναγεννά την ελπίδα για μια βασιλική συμφιλίωση

    Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος εθεάθη δημοσίως για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση ότι πάσχει από καρκίνο



    ΣΧΟΛΙΑ