• Κοινωνία

    Βασιλακόπουλος: Να ανοίξει αύριο το λιανεμπόριο – Βασικό πρόβλημα η ενδοοικογενειακή μόλυνση

    Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

    O καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος


    Για άνοιγμα του λιανεμπορίου ακόμη και από αύριο έκανε λόγο ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βασιλακόπουλος επεσήμανε πως το βασικό πρόβλημα με την έξαρση είναι ο καιρός, αλλά και οι μεταλλάξεις που έχουν παίξει ρόλο «με την μεταδοτικότητά τους».

    Ο ίδιος προέβλεψε ότι το σύστημα Υγείας «θα πιεστεί για μία με δύο εβδομάδες», ενώ υποστήριξε ότι οι δύο κύριες αιτίες για τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα είναι η ενδοοικογενειακή μόλυνση, αλλά και οι πορείες.

    «Το βασικότερο πρόβλημα είναι η ενδοοικογενειακή μόλυνση. Όταν επισκεπτόμαστε έναν δικό μας άνθρωπο με τον κωδικό 4, πηγαίνουμε, καθόμαστε λόγω χαλαρότητας εξαιτίας της οικειότητας που υπάρχει, βγάζουμε τις μάσκες. Αυτό είναι λάθος. Αυτό και οι διαδηλώσεις με τις μαζικές πορείες είναι το δεύτερο πρόβλημα. Πρέπει να αποτρέπονται τέτοιες εκδηλώσεις. Ας τις κάνουν το καλοκαίρι. Η κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να ανακατευθύνει τις επαφές. Δεν μπορεί να είναι κάποιος 24 ώρες έγκλειστος», σχολίασε ο κ. Βασιλακόπουλος.

    Στη συνέχεια, πρότεινε ως ένα μέτρο ανάσας για τους πολίτες το άνοιγμα στις μικρές επιχειρήσεις, το οποίο είπε ότι θα μπορούσε να γίνει αύριο κιόλας.

    «Εγώ προτείνω να ανοίξει το λιανεμπόριο και συγκεκριμένα τις μικρές επιχειρήσεις. Να δουλεύουν με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις και με το SMS στις άλλες περιοχές. Εγώ θα το έκανα από αύριο κιόλας. Όχι για την οικονομία, αλλά για να μετατρέψω τις επικίνδυνες επαφές μέσα στο σπίτι, σε λιγότερο επικίνδυνες σε καταστήματα, όπου οι υπάλληλοι θα φορούν μάσκα και οι πελάτες ακόμη και διπλή μάσκα. Να περιοριστεί η μετακίνηση σε σπίτια του οικογενειακού περιβάλλοντος», είπε.

    Διαβάστε ακόμη:

    «Βόμβα» Γώγου: «Δεν περνάει καν από τη σκέψη μας το άνοιγμα του λιανεμπορίου»

    Προς αναβολή το άνοιγμα της αγοράς – Τι θα γίνει με εστίαση και σχολεία

    Αυξημένη κατά 21% η κινητικότητα σε σύγκριση με το πρώτο lockdown – Τι δείχνουν τα στοιχεία του Google mobility

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ