• Κοινωνία

    Τζορτζ Φλόιντ: Νέο βίντεο σοκ δείχνει τρεις αστυνομικούς γονατισμένους πάνω του


    Την ώρα που η Αμερική φλέγεται μετά τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο, ένα νέο βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά και αποκαλύπτοντας ότι πάνω από τον άτυχο άνδρα δεν βρίσκεται ένας, αλλά τρεις αστυνομικοί!

    Το βίντεο αναρτήθηκε στα social media κι έχει τραβηχτεί από τη απέναντι πλευρά του δρόμου.

    Ο Τζορτζ Φλόιντ ακούγεται να φωνάζει «αφήστε με να σηκωθώ, δεν μπορώ να αναπνεύσω». Αλλά όσο ο 46χρονος φωνάζει απελπισμένα, τόσο ο αστυνομικός εξαντλεί τη δύναμή του στον λαιμό του.

    Μέχρι στιγμής, για τη δολοφονία του 46χρονου έχει συλληφθεί μόνον ένας άνδρας, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

    «Φλέγονται» οι ΗΠΑ

    Στις «φλόγες» τυλίγονται οι ΗΠΑ με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τον λευκό αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν, περιστατικό που οδήγησε σε αναβρασμό σε τουλάχιστον 20 μεγάλες πόλεις της χώρας, η οποία διχάζεται για άλλη μια φορά λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

    Σε αρκετές περιπτώσεις οι διαμαρτυρίες μετατράπηκαν σε λεηλασίες, βανδαλισμούς και μάχες σώμα με σώμα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, ενώ ήδη τρία άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.

    Σύμφωνα με το CNN, δύο αστυνομικοί της ομοσπονδιακής αστυνομίας δέχτηκαν πυρά το βράδυ της Παρασκευής εν μέσω των διαδηλώσεων στο Όουκλαντ της Καλιφόρνια. Ο ένας από τους δύο υπέκυψε στα τραύματά του, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

    Την ίδια ώρα, ένας διαδηλωτής στη Μινεάπολη, όπου σημειώθηκε η  δολοφονία του Φλόιντ, πέθανε από πυρά υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ η αστυνομία του Ντιτρόιτ ανακοίνωσε ότι το βράδυ της Παρασκευής ένας άγνωστος που επέβαινε σε όχημα SUV άνοιξε πυρ σε πλήθος διαδηλωτών στην περιοχή του Greektown, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 19χρονος.

    Οι διαδηλώσεις έχουν εξαπλωθεί από τη Μινεσότα έως την Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη, την πρωτεύουσα Ουάσιγκτον, το Φοίνιξ, το Ντένβερ, την Ατλάντα, το Χιούστον και πολλές άλλες πόλεις. Μάλιστα διαδηλωτές πολιόρκησαν και τον Λευκό Οίκο.

    Την ίδια ώρα, πάντως,  χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονται και κατά του CNN, το οποίο στρέφεται κατά της κυβέρνηση Τραμπ, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία μπροστά από τα γραφεία του ειδησεογραφικού ομίλου στην Ατλάντα το απόγευμα της Παρασκευής. Κατά τη διαδήλωση πολίτες επιτέθηκαν κατά του κτηρίου προκαλώντας υλικές ζημιές, με την Αστυνομία να επεμβαίνει.

    Μέσα σε όλα αυτά η σύζυγος του Ντέρεκ Σόβιν, του αστυνομικού που καταγράφηκε να πατά στο λαιμό τον Τζορτζ Φλόιντ, κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του θύματος. Ο Σόβιν συνελήφθη την Παρασκευή και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δολοφονία τρίτου βαθμού.



    ΣΧΟΛΙΑ