• Κοινωνία

    Τζανάκης: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα – «Ναι» σε επαναφορά της μουσικής

    • NewsRoom
    κρούσματα - μέτρα - Κορονοϊός - ΜΕΘ - Κοζάνη


    Σε νέο υψηλό θα φτάσουν τα κρούσματα κορονοϊού σήμερα, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

    Τα περίπου 15.000 θετικά self test που έγιναν από μαθητές και εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας των σχολείων, θα ενσωματωθούν στο συνολικό αριθμό των κρουσμάτων.

    Σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας, εάν γίνουν 600.000 τεστ και ο δείκτης θετικότητας προσεγγίσει το 9 τότε τα κρούσματα θα είναι κοντά στις 54.000 ενώ εάν ο δείκτης είναι πιο κοντά στο 8, οι νέες μολύνσεις μπορεί να είναι κάτω από 50.000.

    800.000 μολύνσεις μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου

    Σχετικά με την κορύφωση του πανδημικού κύματος της παραλλαγής Όμικρον, ο κ. Τζανάκης τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι το μοντέλο τη ομάδας του εξακολουθεί να εκτιμά ότι θα κορυφωθεί μεταξύ 20 με 25 Ιανουαρίου. Ωστόσο εάν αποδειχθεί ότι οι γιορτές δεν έχουν εκδηλώσει το πλήρες αποτύπωμά τους και τα σχολεία συμβάλουν στη διασπορά, τότε ενδεχομένως να καθυστερήσει.

    «Τα πράγματα δεν είναι εύκολα», επισήμανε ο καθηγητής, συμπληρώνοντας ότι ο εβδομαδιαίος μέσος όρος κρουσμάτων τώρα βρίσκεται στις 35.000 και εάν αυτός ο ρυθμός συνεχιστεί θα μιλάμε για συνολικά 700.000 με 800.000 μολύνσεις έως το τέλος Ιανουαρίου.

    Επικαλέστηκε αμερικανικά στοιχεία όπου δείχνουν κατακόρυφη άνοδο στις νοσηλείες με την Όμικρον, με αύξηση και των διασωληνώσεων και των νοσηλειών σε απλές μονάδες.

    Ειδικά για την Ελλάδα ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή γίνονται κατά μέσο όρο 590 εισαγωγές στα νοσοκομεία και κάποια στιγμή αναμένεται να φτάσουν έως και 650.

    Επαναφορά της μουσικής στην εστίαση

    Ο κ. Τζανάκης τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση, λέγοντας ότι η λίγο χαμηλή μουσική όταν τρως έξω θα βοηθήσει στην ψυχολογία των πολιτών.

    Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν έχει αποδειχθεί ποτέ επί του πεδίου ότι όταν παίζει μουσική, όσοι μιλούν και επικοινωνούν εκτοξεύουν περισσότερα σταγονίδια.

    Δείτε το βίντεο:

    Διαβάστε επίσης:

    Πού γίνονται δωρεάν rapid test σήμερα Τρίτη

    Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Πιθανή η αποκλιμάκωση της επιδημίας σε δύο μέρες – Η σχέση σχολείων και ΜΕΘ

    Παίδων Πεντέλης: Για πρώτη φορά mega εμβολιαστικό κέντρο μέσα σε νοσοκομείο



    ΣΧΟΛΙΑ