• Κοινωνία

    Τροχαίο στο Αίγιο: To πόρισμα «καίει» τον οδηγό- Σοκαριστικά τα συμπεράσματα για το δυστύχημα

    • NewsRoom


    Σοκ προκαλούν τα συμπεράσματα που διατυπώνονται στο πόρισμα που εκδόθηκε αναφορικά με την υπόθεση του δραματικού τροχαίου στο Αίγιο, όπου ένας 28χρονος, οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ παρέσυρε και σκότωσε μια γιαγιά και το εγγονάκι της.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι δύο πραγματογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο οδηγός που παρέσυρε στον θάνατο γιαγιά και εγγόνι, την ώρα που μπήκε στην μοιραία στροφή, είχε αναπτύξει πολύ μεγάλη ταχύτητα και δεν έκοψε καθόλου, παρά το γεγονός ότι έπρεπε να στρίψει.

    Συγκεκριμένα, όπως διαπίστωσαν οι πραγματογνώμονες, ο οδηγός είχε αναπτύξει ταχύτητα 102 χιλιομέτρων την στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης.

    Τα συμπεράσματα αυτά έρχονται να επιβεβαιώσουν τις αρχικές εκτιμήσεις, οι οποίες έκαναν λόγο για έναν υπολογισμό ταχύτητας περίπου γύρω στα 100 χλμ. Αξίζει να αναφερθεί ότι το όριο ταχύτητας για το συγκεκριμένο σημείο της μοιραίας σύγκρουσης δεν ξεπερνά τα 50 χλμ.

    Αναλυτικότερα, το πόρισμα αναφέρει, μεταξύ άλλων:

    – Το αυτοκίνητο του οδηγού είχε αναπτύξει ταχύτητα από 80 – 130 χλμ. Όταν, όμως, μπήκε στη στροφή, η ταχύτητα του ήταν μεγαλύτερη από 102 χλμ. γι’ αυτό κι έγινε η εκτροπή.
    – Η εκτροπή του οχήματος οφείλεται σε ταχύτητα μεγαλύτερη της επιτρεπόμενης της καμπυλότητας της στροφής.
    – Πρώτα χτύπησε το καρότσι, στο οποίο βρίσκονταν το μωρό, το οποίο εκτινάχθηκε σε απόσταση 5 μέτρων και χτύπησε με το κεφαλάκι του σε κολόνα.
    – Η γιαγιά δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Το αυτοκίνητο πέρασε από πάνω της. Μάλιστα υπάρχουν και ίχνη από τον τροχό στα χέρια της.
    – Δεν είχε καμία βλάβη το αυτοκίνητο

    Όπως είναι φανερό, τα συμπεράσματα που διατυπώνονται στο πόρισμα «καίνε» τον 28 οδηγό, καθώς σβήνουν οριστικά τον ισχυρισμό του ότι το αυτοκίνητο είχε μηχανική βλάβη, όπως είχε αρχικά ισχυριστεί ο ίδιος, υπερασπιζόμενος τη θέση του σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος.

    Επόμενο βήμα είναι η τροχαία Πατρών να παραδώσει το πόρισμα στον Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου.

    Σημειώνεται ότι στον οδηγό έχει ασκηθεί ποινική δίωξη. Ο 28χρονος αναμένεται να απολογηθεί για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα (επικίνδυνη οδήγηση, ανθρωποκτονία εξ΄αμελείας, εγκατάλειψη τόπου ατυχήματος και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ).



    ΣΧΟΛΙΑ