• Κοινωνία

    Τροχαίο στη Βουλή: Εγκεφαλικά νεκρός ο αναβάτης της μηχανής – Δωρίζει τα όργανά του η οικογένεια


    Εγκεφαλικά νεκρός είναι ο 23χρονος μοτοσικλετιστής, ο οποίος ενεπλάκη στο τροχαίο έξω από τη Βουλή με το υπηρεσιακό όχημα της αστυνομικής συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη.

    Το τροχαίο συνέβη, το μεσημέρι της Παρασκευής, την ώρα που η κα Μπακογιάννη βρισκόταν στην Ολομέλεια για την συζήτηση στην Ώρα του Πρωθυπουργού. Το όχημα της αστυνομικής συνοδείας της επιχείρησε να στρίψει για να μπει στον περιβάλλοντα χώρο της Βουλής παρασύροντας τον οδηγό της μηχανής.

    Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, η μητέρα του 23χρονου δήλωσε: «Τελείωσε το παιδί μου, πάει. Είναι… τελείωσε. Νεκρός είναι. Θα δώσει τα όργανά του. Θα γίνει δωρητής οργάνων και θα γίνει αύριο το πρωί αυτό. Εγώ, αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα επειδή είναι τόσο καλό παιδί, ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του, να δώσει σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανά του να είναι νέα παιδιά, ζήτησα να είναι, αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και να ζήσουν ευτυχισμένοι και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν».

    Από την πλευρά της η αδελφή του 23χρονου τόνισε: «Ο αδελφός μου ήταν πάντα πάρα πολύ καλός και το μόνο που ήθελε ήταν το καλό για όλους και αυτό αποφασίσαμε και εμείς να κάνουμε να βοηθήσουμε κάποιους άλλους. Ζητάμε να βρεθούν αυτόπτες μάρτυρες για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία που πρέπει από εδώ και πέρα. Χρειαζόμαστε μάρτυρες για να εξακριβώσουμε τι συνέβη. Συγκεκριμένα ένα ταξί το οποίο ήταν ακριβώς μπροστά και αφού έγινε το ατύχημα, έφυγε. Ψάχνουμε αυτόν τον ταξιτζή, συγκεκριμένα».

    Η Ντόρα Μπακογιάννη επικοινώνησε όταν ενημερώθηκε για το συμβάν με την οικογένεια του 23χρονου εκφράζοντας την στήριξή της.

    Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το πέρας της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία, ενώ ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα.



    ΣΧΟΛΙΑ