• Κοινωνία

    Σε σοβαρό τροχαίο έξω από τη Βουλή ενεπλάκη το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Ντ. Μπακογιάννη – Η ανάρτησή της

    • NewsRoom

    Ντόρα Μπακογιάννη


    Επικοινωνία με την οικογένειας ενός 23χρονου μοτοσυκλετιστή, ο οποίος συγκρούστηκε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Ντόρας Μπακογιάννη έξω από τη Βουλή την Παρασκευή, επικοινώνησε η βουλευτής της ΝΔ.

    Το συμβάν συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της «Ώρας του Πρωθυπουργού», όταν και η κα. Μπακογιάννη παρακολουθούσε από τα έδρανα την συζήτηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

    Η σύγκρουση συνέβη την ώρα που το υπηρεσιακό όχημα, που άνηκε στην Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, επιχειρούσε να διασχίσει κάθετα τη Βασιλίσσης Σοφίας (από την πλευρά των «λουλουδάδικων») για να εισέλθει στον προαύλιο χώρος της Βουλής. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο 23χρονος αναβάτης της μηχανής.

    Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το πέρας της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία, ενώ ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα.

    Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας της με την οικογένεια του νεαρού αναβάτη, η κ. Μπακογιάννη, αφού εξέφρασε την λύπη και την συμπαράστασή της, διαβεβαίωσε πως οι συνθήκες της σύγκρουσης θα ερευνηθούν σε βάθος και πως «οι ευθύνες θα αποδοθούν».



    ΣΧΟΛΙΑ