• Κοινωνία

    Τραυματίες σε επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομίας πριν τον αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο βόλεϊ

    • NewsRoom


    Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και της Αστυνομίας, πριν τον επαναληπτικό αγώνα των «πράσινων» με τον Ολυμπιακό, για τα ημιτελικά του ευρωπαϊκού Challenge Cup στο Βόλεϊ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οκτώ οπαδοί του Παναθηναϊκού τραυματίστηκαν, ενώ πηγές της ΕΛΑΣ αναφέρουν πως υπάρχουν και πέντε τραυματίες αστυνομικοί.

    Τα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, όταν κατά την είσοδο των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο καταγράφηκαν συνθήκες συνωστισμού.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, που ήταν προγραμματισμένη για τις 19:00, περίπου 200 οπαδοί προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών. Ένα από αυτά έπεσε μέσα στο κλειστό γήπεδου του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα στον χώρο να γίνει αποπνικτική και οι οπαδοί να αποχωρήσουν μαζικά από αυτό.

    Από την πλευρά του ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, καταγγέλλει την Αστυνομία, αναφέροντας πως ήταν δική της απόφαση οι πόρτες του γηπέδου να ανοίξουν στις 5:45 μ.μ. και όχι νωρίτερα για να μην δημιουργηθεί συνωστισμός. «Όμως, ενώ αρχικά είχε αποφασιστεί στη σύσκεψη μέτρων να υπάρχει αστυνομία έξω από την Θύρα 3 ώστε να υπάρξει προέλεγχος, τελικά ουδέποτε έγινε κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, μέχρι και τις 5.40μ.μ. δεν υπήρχαν καν αστυνομικές δυνάμεις έξω από την Θύρα 3 προκειμένου να γίνουν τα συμφωνηθέντα. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έξω από το γήπεδο συνωστισμός από, φιλάθλους, κατόχους διαρκείας του Παναθηναϊκού», αναφέρει η ομάδα.

    «Η στάση των δυνάμεων της αστυνομίας ήταν επιθετική, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε, προς τους φιλάθλους που είχαν κάρτα διαρκείας και το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσουν μια μεγάλη ένταση που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε. Θελημένα ή όχι από την πλευρά της αστυνομίας ξεκίνησαν επεισόδια από τα οποία προκλήθηκαν πολλοί τραυματισμοί φιλάθλων και σαν να μην έφτανε αυτό, οι αστυνομικές δυνάμεις πέταξαν δακρυγόνο ΜΕΣΑ στο γήπεδο και ακόμα ένα στα σκαλιά της εισόδου της Θύρας 3», αναφέρει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός.

    Το παιχνίδι, το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ, αναβλήθηκε για την Πέμπτη, όπου θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών.



    ΣΧΟΛΙΑ