• Κοινωνία

    Τραγωδία στο Θύνι Αργολίδας: Δύο νεκροί και μια τραυματίας σε σύγκρουση φουσκωτού με αλιευτικό (upd)

    • NewsRoom


    Τραγωδία με δύο νεκρούς σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή του Θίνη Αργολίδας, μετά από σύγκρουση δύο σκαφών, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό, ένα μεγάλο φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος (το οποίο φέρει βρετανική σημαία) στο επέβαιναν 8-10 αλλοδαποί (κατά άλλους Γάλλους, κατά άλλους Βρετανούς) τουρίστες,  εκ των οποίων οι δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά, έπεσε πάνω σε ένα ξύλινο αλιευτικό με τρεις Έλληνες επιβαίνοντες. Το φουσκωτό, όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες, πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το ξύλινο σκάφος το οποίο  βυθίστηκε αμέσως.

    Οι δύο Έλληνες επιβάτες της βάρκας έχασαν ακαριαία τη ζωή τους ενώ μια γυναίκα, που επίσης επέβαινε στη βάρκα, εντοπίστηκε τραυματισμένη σοβαρά. Η γυναίκα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και από εκεί σε νοσοκομείο. Οι δύο νεκροί και η τραυματίας είναι Ελληνες κάτοικοι της περιοχής του Κρανιδίου

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι τουρίστες επιβαίνοντες του ταχύπλοου είναι καλά στην υγεία τους. Οι δύο άνδρες και οι τρεις γυναίκες που επέβαιναν στο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε μία πρώτη αλκομέτρηση με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα ενώ θα γίνει και επιπλέον εξέταση στο νοσοκομείο όπου αναμένεται να μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους.

    Στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού, τέσσερα πλωτά του Λιμενικού, δύο θαλάσσια ταξί ενώ παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί και οι τοπικές αρχές. Η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών θα ερευνήσει το βυθό για τυχόν άλλον αγνοούμενο που μπορεί πιθανόν να επέβαινε στο ξύλινο αλιευτικό σκάφος.

    Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

    Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες της 09-08-2019, οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου, Σπετσών, Πορτοχελίου, Ύδρας και Λεωνιδίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό σύγκρουσης ενός φουσκωτού σκάφους, περίπου 10 μέτρων, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (02 άνδρες, 03 γυναίκες και 05 παιδιά), με λέμβο περίπου 05 μέτρων, στην οποία επέβαιναν, όπως είναι μέχρι στιγμής γνωστό, τρεις (03) ημεδαποί (02 άνδρες και 01 γυναίκα), στη θαλάσσια περιοχή “ΘΥΝΙ” Αργολίδας.

    Από τη σύγκρουση προκλήθηκε η βύθιση της λέμβου, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους, οι δύο άνδρες, ενώ η γυναίκα μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένη, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους.

    Στο σημείο βρίσκονται τέσσερα (04) πλωτά περιπολικά Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚ.Τ, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

    Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, μεταβαίνει στην περιοχή ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Σπυρίδων Κοντομάρης

    Εξελίξεις πρόκειται να δοθούν με νεότερο δελτίο τύπου.



    ΣΧΟΛΙΑ