• Κοινωνία

    Τραγωδία στο Μάτι: Νέα ταλαιπωρία για τις οικογένειες των θυμάτων – Την Πέμπτη η συνέχεια της δίκης

    Μάτι


    Μια νέα ταλαιπωρία περίμενε σήμερα τις οικογένειες των νεκρών και τους τραυματίες στην ασύλληπτη τραγωδία στο Μάτι.

    Πήγαν για δεύτερη φορά στα δικαστήρια της Ευελπίδων, είδαν κι έφυγαν χωρίς ουσιαστικά να αρχίσει και πάλι η δίκη των 21 κατηγορουμένων.

    Οι τραυματίες και οι συγγενείς των θυμάτων εξέφρασαν ξανά την αγανάκτηση τους για τις συνθήκες, μιλώντας για εμπαιγμό τους.

    Όπως είναι γνωστό, μετά το φιάσκο της πρώτη ημέρας, όταν η δίκη είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί σε μία αίθουσα όπου δεν χωρούσαν ούτε οι δικηγόροι, το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε τελικά να μεταφέρει στη μεγάλη αίθουσα του Εφετείου την εκδίκαση της πολύκροτη υπόθεσης.

    Ωστόσο, σήμερα, υποχρεωτικά η συνεδρίαση έγινε σε αίθουσα του κτιρίου 13 της πρώην Σχολής Ευελπίδων (λίγο μεγαλύτερη από την αίθουσα της πρώτης ημέρας), καθώς για αυτή την αίθουσα είχε διακόψει το δικαστήριο.

    Η διαδικασία σήμερα ήταν σύντομη, με νομιμοποιήσεις των συνηγόρων των πρώτων 50 θυμάτων.

    Η επόμενη συνεδρίαση θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη, στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας.

    Νωρίς το πρωί, αναβλήθηκε για τις 27 Σεπτεμβρίου 2023 η δίκη του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου, ο οποίος θα δικαστεί για τις καταγγελίες του πραγματογνώμονα στο Μάτι, Δημήτρη Λιότσου για εκβίαση του προκειμένου να συγκαλύψει τις ευθύνες για την πολύνεκρη πυρκαγιά.

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη Μάτι: Ο Τσιάρας έκρινε κατάλληλη τη δικαστική αίθουσα που πριν από 9 μέρες είχε κρίνει… ακατάλληλη!



    ΣΧΟΛΙΑ