• Κοινωνία

    Τραγωδία στην Ινδονησία: Σεισμός 7,7 Ρίχτερ και τσουνάμι με τουλάχιστον 384 νεκρούς

    • NewsRoom
    ινδονησια


    Ισχυρός σεισμός 7,7 της Κλίμακας Ρίχτερ και τσουνάμι με τουλάχιστον 384 μέχρι στιγμής νεκρούς έπληξε τη Νήσο Σουλαουέζι, που βρίσκεται στην Ινδονησία. Σύμφωνα με την  υπηρεσία διαχείρισης των καταστροφών, πολλοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους παρασυρόμενοι από τα τεράστια κύματα την ώρα που έπαιζαν στην παραλία.

    Τα περισσότερα θύματα καταγράφηκαν στην Παλού, πόλη με περίπου 350.000 κατοίκους στην δυτική ακτή της νήσου Σουλαουέζι, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της ινδονησιακής υπηρεσίας διαχείρισης των καταστροφών Σουτόπο Πούρουο Νουγκρόχο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Τζακάρτα.

    Ο ίδιος δήλωσε ότι αναμένει τον τραγικό απολογισμό να αυξηθεί σημαντικά και τελικά να είναι υψηλότερος από τους 555 που σκοτώθηκαν από μια σειρά σεισμών που έπληξαν το τουριστικό νησί Λομπόκ και το γειτονικό Τζίλι τον περασμένο μήνα.

    ινδονησια

    Σήμερα το πρωί ισχυροί μετασεισμοί συνεχίζουν να συγκλονίζουν την παραλιακή αυτή πόλη, μετά τα τεράστια κύματα ύψους έως και έξι μέτρων που σάρωσαν χθες τον τουριστικό προορισμό, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό στη στεριά.

    ινδονησια

    Μέχρι στιγμής, έχουν αναφερθεί 540 τραυματίες μόνο στο Παλού. Με τις επικοινωνίες σε πολλές πληγείσες περιοχές να έχουν καταρρεύσει, οι Αρχές και οι εργαζόμενοι στα συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν να μην είναι σε θέση να καθορίσουν το πλήρες εύρος των ζημιών.

    ινδονησια

    Ο Σουτόπο δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους θανάτους που καταγράφηκαν μέχρι στιγμής προκλήθηκαν από την κατάρρευση κτιρίων, αλλά και το τσουνάμι πρέπει να ευθύνεται για το θάνατο πολλών ατόμων, δεδομένου ότι σάρωσε ολόκληρες παραθαλάσσιες κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων και των φτωχών οικογενειών που ζούσαν κάτω από μια παραθαλάσσια γέφυρα.

    «Πολλά πτώματα βρέθηκαν κατά μήκος της ακτής εξαιτίας του τσουνάμι», δήλωσε ο ίδιος, ο οποίος επισήμανε ότι όταν ήρθαν τα τεράστια κύματα εκατοντάδες άνθρωποι μετείχαν στις προετοιμασίες ενός φεστιβάλ που διοργανωνόταν στην παραλία της πόλης και προγραμματιζόταν να αρχίσει χθες το βράδυ για τον εορτασμό επετείου της Παλού.

    Ορισμένοι, οι οποίοι σκαρφάλωσαν σε δέντρα ύψους περίπου έξι μέτρων για να γλιτώσουν από το τσουνάμι, κατάφεραν να επιζήσουν, πρόσθεσε ο ίδιος.

    ινδονησια

    Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης των καταστροφών σημείωσε ότι «εκτεταμένες» ζημιές έχουν προκληθεί στην πόλη, καθώς χιλιάδες σπίτια, νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία έχουν γκρεμιστεί, μια γέφυρα έχει παρασυρθεί από τα νερά και ο κύριος αυτοκινητόδρομος της Παλού έχει αποκλειστεί λόγω κατολίσθησης.

    Οι εικόνες και τα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την περιοχή δείχνουν σειρές από πτώματα να βρίσκονται στο έδαφος και να καλύπτονται μερικώς από μουσαμάδες και έναν άνδρα που κουβαλά ένα νεκρό παιδί μέσα στα συντρίμμια.

    ινδονησια-σεισμος

    ινδονησια

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επέλαση του «Ζορμπά» στη Φοινικούντα – Απίστευτες εικόνες από Καλαμάτα (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε ισχύ απαγόρευση απόπλου – Ποια δρομολόγια δεν εκτελούνται

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σαρώνει την Ελλάδα ο κυκλώνας «Ζορμπάς» – Οι τελευταίες εξελίξεις



    ΣΧΟΛΙΑ