Κοινωνία

Τραγωδία στη Βενετία με ταχύπλοο που ήθελε να σπάσει ρεκόρ ταχύτητας – 3 νεκροί

  • NewsRoom

Δυστύχημα στη Βενετία με ταχύπλοο


Σε τραγωδία εξελίχθηκε η βόλτα τεσσάρων ατόμων με ταχύπλοο όταν, προσπαθώντας να σπάσουν ρεκόρ ταχύτητας, οι τρεις εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Corriere della Sera, το ταχύπλοο, στο οποίο επέβαιναν τα τρία θύματα και ένα ακόμη άτομο, μεταξύ των οποίων και ο πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας με ταχύπλοα, Φάμπιο Μπούτσι, έπλεε με την εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα των 140 χιλιομέτρων την ώρα όταν το ταχύπλοο έπεσε πάνω σε τεχνητό ύφαλο στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, με αποτέλεσμα να συντριβεί και οι 3 επιβάτες να χάσουν τη ζωή τους.

Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε η ιταλική πυροσβεστική, ένα ακόμη άτομο που επέβαινε στο ταχύπλοο είναι σοβαρά τραυματισμένο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η υπερβολική ταχύτητα με την οποία κινούνταν το ταχύπλοο οφειλόταν στο γεγονός ότι οι επιβαίνοντές του θέλησαν να σπάσουν ρεκόρ.

Έτσι, μέχρι και πριν την συντριβή του, το ταχύπλοο είχε καταφέρει να διανύσει την απόσταση των 1.800 μιλίων που χωρίζει τη Βενετία από το Μόντε Κάρλο σε 18μιση ώρες, έχοντας μέση ωριαία ταχύτητα περί τα 100 χλμ/ ώρα.

Λίγο μετά το συμβάν, η ιταλική πυροσβεστική έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο από το ανατραπέν θαλάσσιο σκάφος.


ΣΧΟΛΙΑ