• Κοινωνία

  «Τοξοβόλος του Συντάγματος»: Τι μαρτυρούν τα νέα ευρήματα και πού επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

  • NewsRoom


  Ενδεικτικά του μεγάλου σχεδίου επιθέσεων που ετοίμαζε ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» πριν τη σύλληψή του από τους αξιωματικούς της Αστυνομίας είναι τα νέα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ στα μέρη που λειτουργούσαν ως κρησφύγετα της δράσης του.

  Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής, οι δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εντόπισαν και ένα δεύτερο σημείο, που ο τοξοβόλος χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο, στην οδό Οιδίποδος 35 στα Σεπόλια. Κατόπιν του εντοπισμού της νέας τοποθεσίας, η Αστυνομία προχώρησε σε περαιτέρω έρευνα, προκειμένου να καταλήξει σε ορισμένα ασφαλή συμπεράσματα που θα βοηθήσουν την υπόθεση της εγκληματικής δράσης του Γιάννη Μιχαηλίδη και των συνεργών του.

  Πιο συγκεκριμένα, τα κλειδιά που βρέθηκαν στα κρησφύγετα σε Άγιο Νικόλαο και Σεπόλια δείχνουν πως οι δράστες έχουν ένα οίκημα ασφάλειας, ένα γκαράζ, οπού πιθανότατα υπάρχει αποθηκευμένος οπλισμός, ίσως χρήματα και τουλάχιστον ένα ακόμα αυτοκίνητο. Αξίζει, ενδεικτικά, να σημειωθεί ότι έχουν βρεθεί συνολικά 15 κλειδιά, εκ των οποίων τα 2 άνοιξαν το δώμα στα Σεπόλια.

  Τα νέα ευρήματα και τα συμπεράσματα της ΕΛ.ΑΣ

  Παράλληλα, στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν ακόμα, μετά τις έρευνες, ένας ασύρματος με συχνότητες της ΕΛΑΣ. Σημειώνεται ότι ο ασύρματος αυτός είναι ο δεύτερος που εντοπίστηκε να υπάρχει στην κατοχή του τοξοβόλου και της ομάδας του, καθώς ένας ακόμη ασύρματος με συχνότητες της Αστυνομίας είχε εντοπιστεί στην κατοχή των συλληφθέντων στην Αγία Παρασκευή. Επιπροσθέτως, εντοπίστηκαν ψεύτικα γένια ιερέα, τα οποία προφανώς οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τις μεταμφιέσεις τους στις ληστείες, αλλά και ένας μηχανισμός απενεργοποίησης immobilizer, για τις κλοπές αυτοκινήτων.

  Επιπλέον, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής βρήκαν στο δώμα στην οδό Οιδίποδος στα Σεπόλια και 2 κινητά τηλέφωνα. Το ένα εκ των δύο, μάλιστα, ήταν αναμμένο και φόρτιζε στην πρίζα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, η Αθανασοπούλου χρησιμοποιούσε το εν λόγω κινητό, για να επικοινωνεί με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού.

  Σημειώνεται ότι τα δύο κρησφύγετα, δηλαδή αυτό στον Άγιο Νικόλαο και αυτό στα Σεπόλια, έχουν μεταξύ τους απόσταση 3 χιλιομέτρων. Μάλιστα, όπως ενημερώθηκε η Αστυνομία, το κρησφύγετο στα Σεπόλια είχε ενοικιαστεί έναντι 250 ευρώ, 15 μέρες μετά την ενοικίαση του πρώτου κρησφύγετου στον Άγιο Νικόλαο.

  Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι δύο γυναίκες χρησιμοποιούσαν ποδήλατα για τις μετακινήσεις τους, αλλά και με αυτά έκαναν τις συναντήσεις τους, προκειμένου να μπορούν να κανονίζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

  Στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών μπαίνει πλέον ο συνεργός του Μιχαηλίδη, ο οποίος φέρεται να είναι και ο διαχειριστής των διαμερισμάτων που χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προς το παρόν στα χέρια τους οι Αρχές, πρόκειται για έναν 25χρονο, μετρίου αναστήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του τον οπλισμό, αλλά και τα χρήματα της ομάδας.

  Τι αποκάλυψαν ένοικοι του κτηρίου όπου στεγαζόταν το δεύτερο κρησφύγετο 

  Για την Αθανασοπούλου μίλησε ένοικος του κτηρίου όπου στεγαζόταν το κρησφύγετο στα Σεπόλια, κάνοντας δηλώσεις στον ΣΚΑΙ. Ο ένοικος συγκεκριμένα αποκάλυψε: «Η κοπέλα έμενε εδώ τους τελευταίους μήνες. Ποτέ δεν προσπάθησε να αποκτήσει σχέσεις με τη γειτονιά. Τις περισσότερες φορές έφευγε από το δώμα σχεδόν τρέχοντας. Τις τελευταίες μέρες ακούσαμε φασαρία από το δώμα, χωρίς όμως να ξέρουμε τι έγινε».

  Από την πλευρά του, ένας άλλος ένοικος του κτηρίου δήλωσε: «Ούτε το όνομα της δεν είχαμε μάθει… Έφευγε και γυρνούσε πάντοτε βιαστική. Συνήθιζε να φοράει ένα καπέλο και πάντα σήκωνε το κασκόλ το πρόσωπο της. Την είχα δει παλαιότερα που είχε καλό καιρό να κυκλοφορεί με ποδήλατο μαζί με μία φίλη της. Λίγες ημέρες πριν από την σύλληψή της ακούσαμε θόρυβο, σαν να έσερναν βαριά αντικείμενα. Δεν είχαμε καταλάβει επισκέψεις».  ΣΧΟΛΙΑ