• Κοινωνία

    Τουλουπάκη και επίκουροι της: Σε εξηγήσεις οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς για τη Novartis

    Η Ελένη Τουλουπάκη, πρώην Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς

    Ελένη Τουλουπάκη, πρώην Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς


    Ως ύποπτοι για τη διάπραξη αδικημάτων προσήλθαν σήμερα το πρωί στον Άρειο Πάγο η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς της Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης για την υπόθεση της Novartis.

    Οι 3 εισαγγελείς κλήθηκαν σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή που διερευνά τους δικονομικούς χειρισμούς τους στη Novartis.

    Και οι 3 ζήτησαν και πήραν πολυήμερη προθεσμία για να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους, λαμβάνοντας και το υλικό της δικογραφίας.

    Η έρευνα του κ.΄Ζαχαρή ρίχνει αυλαία με τις εξηγήσεις των 3 εισαγγελέων. Ανεξάρτητα με το εάν προέκυψαν ή όχι ενδείξεις εμπλοκής ή όχι των 3 εισαγγελέων σε παράνομες ενέργειες, δικονομικά η κατάθεση τους με την ιδιότητα του υπόπτου ήταν δεδομένη καθώς σε βάρος τους έχουν κατατεθεί μηνυτήρια αναφορές από 4 πολιτικά πρόσωπα.

    Μεταξύ άλλων έχουν μηνυθεί για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της παράβασης του υπηρεσιακού απορρήτου και της σύστασης συμμορίας.



    ΣΧΟΛΙΑ