• Διεθνής πολιτική

    Θεωρίες Τσαβούσογλου: Τα σύνορα της Ευρώπης δεν ξεκινούν από την Ελλάδα, αλλά από την Τουρκία

    • NewsRoom

    Μεβλούτ Τσαβούσογλου


    Τα σύνορα της Ευρώπης δεν ξεκινούν στα τουρκο-ελληνικά σύνορα, ξεκινούν στα τουρκικά νότια και ανατολικά σύνορα, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με tweet του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.

    Παράλληλα, ο Τσαβούσογλου δήλωσε την Τρίτη ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία για το μεταναστευτικό πρέπει να επικαιροποιηθεί, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στην Συρία, καθώς και ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να εργασθεί εποικοδομητικά για το θέμα.

    Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η χαλάρωση του καθεστώτος της βίζας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και η επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ πρέπει να εφαρμοσθούν συμβάλλοντας στην επίλυση του μεταναστευτικού θέματος.

    Οι δηλώσεις του Τσαβούσολγου έγιναν λίγες ώρες αφότου ο Ερντογάν έφυγε εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες, μετά την συνάντηση με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Σαρλ Μισέλ, χωρίς να κάνει τις καθιερωμένες κοινές δηλώσεις με τους ηγέτες της ΕΕ, όπως προβλεπόταν από το αρχικό πρόγραμμα.



    ΣΧΟΛΙΑ