• Κοινωνία

    Την καταδίκη της Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας πρότεινε η Εισαγγελέας

    Ρούλα Πισπιρίγκου

    Ρούλα Πισπιρίγκου


    Την καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την απόπειρα δολοφονίας και τελικώς τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζινας πρότεινε στους δικαστές η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

    «Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα δεν είναι άλλο παρά το χέρια της μητέρα της», τόνισε η εισαγγελέας.

    Η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε στους τακτικούς δικαστές και στους ενόρκους να κρίνουν ενοχή την Ρούλα Πισπιρίγκου για τα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα της ανθρωποκτονίας από πρόσθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας, υποστηρίζοντας ότι «η Τζωρτζίνα έζησε ό,τι πιο εφιαλτικό μπορεί να ζήσει ένα παιδί».

    Μετά από αγόρευση σχεδόν 11 ωρών κατά την οποία αποδόμησε όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς της κατηγορούμενης μητέρας, η εισαγγελέας κατέληξε πως δεν έχει αμφιβολία ότι εκείνη σκότωσε την 9χρονη, το τελευταίο από τα 3 παιδιά της που βρισκόταν ακόμα στη ζωή, χορηγώντας της μέσα στο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ μια τεράστια δόση κεταμίνης.

    «Δεν χορηγήθηκε κατά λάθος κεταμίνη από νοσηλεύτρια», είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας. «Αν είχε γίνει κάποιο λάθος θα το έβλεπε η νοσηλεύτρια της βάρδιας. Επίσης η κεταμίνη φέρει την κόκκινη γραμμή καθώς ανήκει στα ναρκωτικά.

    Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι από το νοσοκομείο χρησιμοποιήθηκε στην Τζωρτζινα κεταμίνη, ούτε ότι χρησιμοποιήθηκε κεταμίνη από το βαλιτσάκι ανάνηψης αφού αργότερα θα έπρεπε να αντικατασταθεί η ποσότητα που χρησιμοποιήθηκε.»

    Η εισαγγελέας συχνά κατά την αγόρευσή της αναφέρθηκε στην απόλυτα ψύχραιμη στάση μιας μητέρας που ενώ κινδυνεύει να πεθάνει και το τρίτο παιδί της εκείνη ασχολείται με θέματα που προκαλούν εντύπωση. Όπως είπε στην αγόρευσή της:

    «Όταν διαπιστώθηκε ο θάνατος της Τζωρτζίνας, εκείνη ζήτησε να μεταφερθεί το πτώμα του παιδιού στην Πάτρα. Ασχολείται με ένα τεχνικό θέμα, είναι μακριά από το γεγονός ότι έχει χάσει το παιδί της, κάτι που μου προκαλεί εντύπωση.»

    Νωρίτερα η εισαγγελέας είχε αναφερθεί στη συμπεριφορά της κατηγορούμενης μητέρας, όπως την περιέγραψαν στις καταθέσεις τους νοσηλευτές, όταν η 9χρονη υπέστη την ανακοπή στο Καραμανδάνειο, με αναφερόμενα συμπτώματα όμοια με αυτά της άλλης κόρης της που πρόσφατα είχε φύγει από τη ζωή:

    «Δεν φώναζε, δεν καλούσε σε βοήθεια. Έπρεπε να ακούσει τις φωνές της όλη η Πάτρα. Είχε χάσει ήδη 2 παιδιά . Αλλά η αγωνία της ήταν για τον τότε συζυγο της. Γιατι νοιαζόταν μόνο για τον εαυτό της. Κάνει αναρτήσεις στα social media για το αν εκέινος δηλώνει παντρεμένος ή αν φοράει τη βέρα του. Ανατρίχιασα όταν διάβασα το μήνυμα που της έστειλε ο συζυγος της: “Κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε μια απώλεια;” Όταν η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή ως δια μαγείας ο σύζυγος επέστρεψε στο σπίτι».

    Κατά την εισαγγελέα, η Τζωρτζινα ήταν ένα υγιές παιδί, όταν μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο:.

    «Η ανακοπή που υπέστη μέσα στο νοσοκομείο είναι ανεξήγητη”, είπε η εισαγγελέας. “Ήταν ηρωίδα, ένα δυνατό παιδί. 50 λεπτά ήταν νεκρό και επανήλθε στη ζωή, χάρη στον εντατικολόγο. Μετά η καρδιά της οχυρώθηκε με τον απιδινωτη. Από τις καταθέσεις των γιατρών προέκυψε ότι κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τα επεισόδια της αφού ποτέ κανείς δεν είδε την έναρξη τους!»

    Κατά την εισαγγελέα προέκυψε από τις καταθέσεις και το αποδεικτικό υλικό ότι η μητέρα ήταν εξοικειωμένη με τα φάρμακα ενώ απέκρυπτε από τους γιατρούς σημαντικά θέματα για την υγεία του παιδιού της.

    Σε πολύ έντονο ύφος η εισαγγελέας χαρακτήρισε αστείο τον ισχυρισμό που προβλήθηκε από την πλευρά Πισπιρίγκου περί προσέγγισης της από γιατρό προκειμένου να δωρίσει τα όργανα της 9χρονης:

    «Ο πιο αδαής γνωρίζει ότι πρέπει να υπάρχει εγκεφαλικός θάνατος για να συζητηθεί δωρεά οργάνων. Και ο συγκεκριμένος γιατρός πρώτα προσπάθησε να προστατεύσει τον εγκέφαλο του παιδιού. Είναι αστείος ο ισχυρισμός της. Δεν την προσέγγισε γιατρός να δώσει τα όργανα του παιδιού της. Απορώ πώς επέτρεψε να μιλάμε για κάτι τέτοιο για ένα γιατρό που έχει κάνει τα πάντα να σώσει το παιδί της.»

    Διαβάστε επίσης

    Δίκη Πισπιρίγκου – Εισαγγελέας: «Μια αδιάφορη και ψυχρή μητέρα – Δεν χορήγησαν οι γιατροί την κεταμίνη»

    Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν με ενδιαφέρει να αθωωθώ, με ενδιαφέρει η αλήθεια για το παιδί μου

    Πισπιρίγκου για Τζωρτζίνα: «Δεν έχω καμία σχέση, ούτε κεταμίνες ξέρω, ούτε τίποτα»



    ΣΧΟΛΙΑ