• Κοινωνία

    Την αθώωση Λιακουνάκου, Αρκουμανέα, Σμπώκου και Κάντα για τα αντισταθμιστικά των ελικοπτέρων Σινούκ ζητά ο εισαγγελέας

    • Ρεγγίνα Σπυράτου
    ελικόπτερο σινούκ


    Την αθώωση του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου και των 3 συγκατηγορουμένων του για τη σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από την προμήθεια των ελικοπτέρων Σινούκ, πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

    Στην αγόρευση του σήμερα, ο εισαγγελικός λειτουργός είπε ότι από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψαν στοιχεία ενοχής τόσο του κ. Λιακουνάκου όσο και του στενού του συνεργάτη στην εταιρεία SONAK Ηλία Αρκουμανέα, του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σμπώκου και του πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα.

    Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν-κατά περίσταση- τα αδικήματα της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (που από 1ης Ιουλίου καταργείται) και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

    Η κύρια σύμβαση υπεγράφη το 1998 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα Α/Ω ύψους 40,5 εκ. δολαρίων δεν πραγματοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα το ελληνικό Δημόσιο να υποστεί ζημία που αγγίζει τα 5 εκ. ευρώ.

    Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται μετά την 1η Ιουλίου.



    ΣΧΟΛΙΑ