• Κοινωνία

    Τίγρης στη Νέα Υόρκη θετική στον ιό

    • NewsRoom


    Θετική στο νέο ιό βρέθηκε μια τίγρης στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για την πρώτη του είδους της.

    Η Νάντια, η τετράχρονη τίγρης της Μαλαισίας, βρέθηκε θετική μετά την ανάπτυξη ενός ξηρού βήχα και αναμένεται να ανακάμψει πλήρως, δήλωσε ο ζωολογικός κήπος του Μπρονξ, σε δελτίο Τύπου.

    Δείγματα από την Νάντια ελήφθησαν και εξετάστηκαν αφότου η τίγρης –και πέντε ακόμη τίγρεις και λιοντάρια στον ζωολογικό κήπο– άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα αναπνευστικής νόσου, σύμφωνα με το Αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας. Κανένα άλλο ζώο στον ζωολογικό κήπο δεν παρουσιάζει συμπτώματα.

    «Κι ενώ έχει μειωθεί η όρεξή τους, οι τίγρεις στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ χαίρουν καλής κτηνιατρικής φροντίδας και είναι αλληλεπιδραστικοί με τους φροντιστές τους», αναφέρει ο ζωολογικός κήπος.

    «Δεν είναι γνωστό πώς θα αναπτυχθεί αυτή η ασθένεια σε μεγάλες γάτες, αφού διαφορετικά είδη μπορεί να αντιδράσουν διαφορετικά σε νέες μολύνσεις, αλλά θα συνεχίσουμε να τις παρακολουθούμε στενά και αναμένουμε να αναρρώσουν πλήρως».

    Τα ζώα φαίνεται πως μολύνθηκαν από έναν υπάλληλο του ζωολογικού κήπου, ο οποίος ήταν «ασυμπτωματικά μολυσμένος» ενώ τα φρόντιζε, σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο.

    Ο ζωολογικός κήπος του Μπρονξ είναι κλειστός για το κοινό από τις 16 Μαρτίου.

    Να σημειωθεί ότι όλοι οι ασθενείς συμβουλεύονται να ελαχιστοποιήσουν την επαφή με τα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των κατοικίδιων ζώων, μέχρι να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ιό, ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας.



    ΣΧΟΛΙΑ