• Κοινωνία

    Τι θα συμβεί με την αλλαγή ώρας το 2019;

    • NewsRoom
    ρολοι


    Η αλλαγή ώρας θα ισχύσει το 2019; Τι θα γίνει φέτος; Ποιες αλλαγές προωθούνται από την Ε.Ε.;

    Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που εξακολουθούν να έχουν οι περισσότεροι πολίτες. Το μόνο βέβαιο είναι ότι φέτος και μάλιστα πολύ σύντομα στην Ελλάδα η ώρα θα αλλάξει από θερινή σε χειμερινή.

    Υπενθυμίζεται ότι η αλλαγή της ώρας γίνεται την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, δηλαδή για φέτος στις 28 Οκτωβρίου, με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

    Στην Ε.Ε. έχει ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με την κατάργηση των πολλαπλών ζωνών. Οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να τεθούν σε ισχύ από το 2019.

    Σε διευκρινίσεις που παρείχε πρόσφατα η Κομισιόν ανέφερε ότι κάθε κράτος μέλος της ΕΕ θα πρέπει να επιλέξει μέχρι το τέλος Απριλίου 2019 αν θα διατηρήσει τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα, εφόσον επικυρωθεί το σχέδιο να μπει τέλος στην εποχική αλλαγή ώρας το 2019.

    Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ παρουσίασε στους ευρωβουλευτές την πρότασή του να τερματισθεί η υποχρέωση να προχωρούν οι δείκτες των ρολογιών μία ώρα τον Μάρτιο και στη συνέχεια να πηγαίνουν πίσω μία ώρα τον Οκτώβριο. Η πρόταση αυτή πρέπει τώρα να υιοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από το Συμβούλιο της ΕΕ για να τεθεί σε εφαρμογή.

    Στη συνέχεια, έγκειται στα κράτη μέλη να καθορίσουν ποια ώρα επιθυμούν να διατηρήσουν: τη θερινή ώρα ή τη χειμερινή ώρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Θρύλος» ο Τσιτσιπάς – Κατέκτησε το τρόπαιο στο ATP (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Global Greece: Γιατί το γάλα κατσίκας μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις διεθνείς αγορές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ (χάρτες)



    ΣΧΟΛΙΑ