• Κοινωνία

    Θρίλερ με την αυτοκτονία του εφοπλιστή Ιμάντ Ζέιν – Σοκαρισμένη η γυναίκα του, το Σάββατο η κηδεία

    • NewsRoom
    Ιμάντ Ζέιν (Imad Zein)

    Ιμάντ Ζέιν


    Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η σύζυγος του εφοπλιστή, Ιμαντ Ζέιν, o οποίος αυτοκτόνησε χθες στη Βούλα. Στην κατάθεσή της η γυναίκα στους αστυνομικούς τόνισε ότι δεν είχε κανένα λόγο να αυτοκτονήσει ο 63χρονος.

    Η χήρα του εφοπλιστή δεν ήταν σε θέση να μιλήσει πολύ στους αστυνομικούς και γι’ αυτό θα εξεταστεί σε δεύτερο χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι ήταν η 33χρονη σύζυγος που έλαβε το τελευταίο μήνυμα του Ζέιν. Ενα μήνυμα από το τηλέφωνό του το οποίο έλεγε: «Με συγχωρείς για αυτό που θα κάνω. Σας αγαπώ όλους».

    Όλα έγιναν μέσα σε ένα λεπτό. Λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι ο 63χρονος εφοπλιστής κατεβαίνει στο υπόγειο γυμναστήριο της τριώροφης κατοικίας του.

    Είχε πάρει τη μοιραία απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του. Πριν το απονενοημένο διάβημα, στέλνει μήνυμα στις 15.34 στη σύντροφό του η οποία εκείνη την ώρα βρίσκεται στον 1ο όροφο.

    Εν τω μεταξύ, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου θα τελεστή η κηδεία του εφοπλιστή Ιμάντ Ζέιν που έδωσε τέλος στη ζωή του στη Βούλα.

    Την ανακοίνωση έκανε η οικογένεια του εκλιπόντος.

    Ειδικότερα, σε ανακοίνωση αναφέρεται: «Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Ιμάντ Ζέιν στις 2 Νοεμβρίου 2023. Προσευχόμαστε ο Αλλάχ να χαρίσει στην ψυχή του αιώνια ειρήνη και παρηγοριά στη μετά θάνατον ζωή. Η τελετή, σύμφωνα με τις ισλαμικές παραδόσεις, θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου 2023 στο Al Salam Mosque στο Νέο Κόσμο στις 12:00.

    Θα ακολουθήσει η τελετή ταφής, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου – Βούλας στις στις 14:00. Μετά το πέρας της τελετής θα παρατεθεί γεύμα στη μνήμη του στις Αλκυονίδες».

    Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει σχετικά με το περιστατικό:

    «Ο θανών, βρέθηκε σε ύπτια θέση, φέρων τραύμα από πυροβόλο όπλο στον θώρακα, ενώ πλησίον του βρέθηκε κυνηγετικό όπλο και ένας κάλυκας φυσιγγίου. Από το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε πλησίον του, στις 15:34 ώρα, στάλθηκε στο κινητό τηλέφωνο της συζύγου που βρισκόταν στον 1ο όροφο της κατοικίας τους, μήνυμα SMS υποδηλωτικό αυτοχειρίας».

    Οι αστυνομικοί που έφτασαν στη Βούλα ερεύνησαν εξονυχιστικά το χώρο. Από την αυτοψία της ΕΛ.ΑΣ, δεν έχουν προκύψει ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει η νεκροτομή.

    «Η σύζυγος είναι σε σοκ. Είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε δείξει τέτοια σημάδια», τόνισε ο Σταύρος Μπαλάσκας.
    Σοκαρισμένο είναι το φιλικό περιβάλλον του εφοπλιστή, καθώς όπως δηλώνει στο Live News τίποτα δεν προμήνυε την ενέργεια αυτή του εφοπλιστή.

    «Έχουμε σοκαριστεί από τον άδικο χαμό του. Πριν λίγες ημέρες ήταν στο Μέγαρο Μουσικής καλεσμένος σε μια εκδήλωση. Καθόταν στην πρώτη σειρά. Ήταν ευδιάθετος, μίλησε με τον κόσμο. Δεν φαινόταν ότι τον απασχολεί κάτι. Ήταν μόνος του και τον συνόδευε μόνο ο σωματοφύλακάς του. Υπήρχαν κάποια προσωπικά θέματα που τον απασχολούσαν το τελευταίο διάστημα αλλά δεν είχε λόγο να κάνει κάτι τέτοιο».

    Ο δημοσιογράφος, του mononews, Σάββας Αθανασίου μίλησε για τον εφοπλιστή λέγοντας ότι η ναυτιλιακή εταιρεία που ήταν ιδιοκτήτης, η Naftomar, καθόλη την δύσκολη περίοδο της εμφύλιας σύρραξης στην Συρία τροφοδοτούσε με LPG, υγραέριο, άλλα καύσιμα και πετρελαιοειδή την Συρία.

    Ο κ. Αθανασίου είπε ότι πολλοί θα μπορούσαν να είναι οι λόγοι που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία. Από ένα προσωπικό πρόβλημα μέχρι επαγγελματικές υποθέσεις ή τα γεγονότα που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή.

    Μέτοχοι και από κοινού κάτοχοι της γνωστής ναυτιλιακής εταιρείας «Νaftomar Shipping and Τrading Co», είναι η πρώην σύζυγος του Ιμάντ Ζέιν, Λούλου και η Ράνα, σύζυγος του αδελφού του Ριάντ Ζέιν. Η εταιρεία επικεντρώνεται στην μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) κατέχοντας συνολικά 21 πλοία. Έχοντας καταγωγή από τη Συρία, τον Λίβανο και ρίζες από την Ελλάδα, η οικογένεια Ζέιν γιγάντωσε την επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1972 στον Λίβανο και μεταφέρθηκε το 1991 στη χώρα μας.

    Με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, η Naftomar πραγματοποίησε την πρώτη της συναλλαγή το 1976 και σύντομα εκμεταλλεύτηκε τις τεράστιες δυνατότητες της αγοράς υγραερίου, γεγονός που οδήγησε εν ευθέτω χρόνω στο άνοιγμα ενός γραφείου ναύλωσης και διαχείρισης πλοίων στον Πειραιά. Σχεδόν ταυτόχρονα, άνοιξε επίσης ένα γραφείο αντιπροσωπείας στο Παρίσι με την επωνυμία Chemigaz S.A.R.L. Προσέλαβε εξειδικευμένο προσωπικό και αύξησε σταδιακά τη χωρητικότητα του στόλου. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, η «Naftomar» έκανε περισσότερες από 4.000 συναλλαγές, μεταφέροντας πάνω από 10 εκατομμύρια τόνους αερίου, ενώ πρωτοστάτησε στη μεταφορά αερίου (VLGC) στην Άπω Ανατολή, πετυχαίνοντας να αναγνωριστεί ως ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους φορείς εκμετάλλευσης πλοίων στην περιοχή. Δραστηριοποιήθηκε επίσης στην εμπορία πετροχημικών αερίων συμπεριλαμβανομένου του αιθυλενίου, του προπυλενίου και του αργού C4 Όλα πήγαιναν πρίμα για την εταιρεία και τους μετόχους του που έβλεπαν τα εισοδήματα να αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Οικογένεια Ζέιν: Ο παραμυθένιος γάμος στο Μονακό, δύο χρόνια πριν από την τραγωδία στη Βούλα

    «Κλειστά στόματα» και τα μυστήρια από τον τραγικό θάνατο του Ιμάντ Ζέιν – Ο ρόλος της Naftomar στη Συρία

    Ιμάντ Ζέιν: Τι έγραψε ο εφοπλιστής στη σύζυγό του πριν αυτοκτονήσει στο σπίτι του στη Βούλα
     



    ΣΧΟΛΙΑ