• Κοινωνία

    «Θρίλερ» η υπόθεση θανάτου της Ελληνοκύπριας στην Αυστραλία: Σε αδιέξοδο οι Αρχές- Δεν έχουν στοιχεία (video)

    • NewsRoom

    Η 26χρονη Ελληνοκύπρια, που βρέθηκε άγρια δολοφονημένη


    Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Αυστραλοκύπριας, το άψυχο σώμα της οποίας βρέθηκε κοντά σε ράγες τρένου, στην πόλη Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας.

    Οι Αρχές αναζητούν στοιχεία, προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση, καθώς τίποτα μέχρι τώρα δεν φαίνεται να μπορεί να ξετυλίξει το κουβάρι του μυστηρίου που έχει δημιουργηθεί.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών, όπως αναμεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, η 26χρονη Ιόλη Χατζηλύρα δολοφονήθηκε άγρια, κάτι που αποκαλύπτεται από την κατάσταση στην οποία εντοπίστηκε η σωρός της.

    Πιο συγκεκριμένα, η Ιόλη Χατζηλύρα φέρεται να βρέθηκε σχεδόν γυμνή, με μώλωπες και αίματα, ενώ από το σημείο έχουν εξαφανιστεί και προσωπικά της αντικείμενα, όπως το τηλέφωνο και το πορτοφόλι της.

    Εκείνο που προκαλεί ερωτήματα, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι η σορός της 26χρονης βρέθηκε στην άλλη πλευρά της πόλης στην οποία ζούσε, μακριά από το σπίτι της. Το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας reporter.com.cy, επιπλέον, προσθέτει ότι, βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά, η νεαρή χρησιμοποιούσε σχεδόν πάντα το τρένο για τις μετακινήσεις της. Το άψυχο σώμα της 26χρονης βρέθηκε σε μια τέτοια τοποθεσία, δίπλα σε γραμμές του τρένου, πεταμένο μέσα σε θάμνους.

    Τα ελάχιστα αυτά στοιχεία, ωστόσο, δεν είναι επαρκή για να βοηθήσουν τις Αρχές να ξεκινήσουν την έρευνα από κάπου, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε αδιέξοδο, ενώ παράλληλα απευθύνουν έκκληση σε όσους μπορεί να είδαν ή να γνωρίζουν τι συνέβη στο πάρκο της πόλης, στο οποίο βρέθηκε νεκρή η 26χρονη.

    Death investigation, Clayfield

    Detectives are appealing for information as they investigate the death of Ioli Hadjilyra, who was found in Kalinga Park yesterday.

    Posted by Queensland Police Service on Thursday, September 5, 2019

    Το πρώτο που προσπαθούν να ερευνήσουν οι αστυνομικές αρχές είναι οι τελευταίες κινήσεις της κοπέλας, πριν βρει τραγικό θάνατο, μιας και έτσι θα μπορέσουν να βρουν μια αρχή, για να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης. Πάντως, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις και με τα όσα υποστήριξε ο αστυνομικός Τιμ Τρεσίζε, που συμμετέχει στις έρευνες, η αστυνομία εκτιμά ότι «η υγιής νεαρή γυναίκα» πιθανότατα πέθανε στο σημείο που βρέθηκε, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «έγιναν προσπάθειες να κρυφτεί το πού ήταν το πτώμα μέσα στους θάμνους».

    «Δεν έχουμε καμία ένδειξη που να δείχνει ότι την μετέφεραν στο πάρκο», είπε ακόμη ο αστυνομικός, συμπληρώνοντας ότι «δεν γνωρίζουμε πώς έφτασε στο πάρκο, δεν γνωρίζουμε με ποιον ήταν μαζί και δεν γνωρίζουμε πώς βρέθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρή», πρόσθεσε.

    Ο αστυνομικός συμπλήρωσε ότι «αν αποδειχθεί ότι πρόκειται για δολοφονία, θα είναι ένα από τα πιο θλιβερά εγκλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει, με θύμα μια αθώα γυναίκα, που θα έπρεπε να συνεχίσει τη ζωή της, χωρίς να φοβάται ότι θα δεχθεί οποιαδήποτε επίθεση».

    Υπενθυμίζεται ότι η 26χρονης ήταν Αυστραλοκυπριακής καταγωγής, αφού η μητέρα της ήταν Κύπρια και ο πατέρας της Αυστραλός. Η 26χρονη δεν είχε κοντά της κάποιο συγγενικό της πρόσωπο, εκτός από τον πατέρας της, αφού η μητέρα της πέθανε πριν λίγα χρόνια, πάσχοντας από καρκίνο, ενώ με τον αδερφό της, που ζει στην Κύπρο, δεν διατηρούσε επαφές.

    Ο αδελφός της προχώρησε σε δηλώσεις μετά την γνωστοποίηση του τραγικού συμβάντος, περιγράφοντας το σοκ και την θλίψη του για τον χαμό της αδερφής του. Αποκάλυψε, ωστόσο, ότι είχε να δει και να μιλήσει στην αδερφή του από το 2016, όταν εκείνη έφυγε από την Κύπρο με τον πατέρα τους, για να επιστρέψει στην Αυστραλία, καθώς, όπως υποστήριξε «είχε υιοθετήσει έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής και έγινε απόμακρη».

    «Ο πατέρας μου τηλεφώνησε την Τετάρτη και μου είπε ότι η αστυνομία τον επισκέφτηκε τα μεσάνυχτα. Ήταν αναστατωμένος. Μου είπε να μην πω τίποτα στα άλλα μου αδέρφια. Ήμουν ο πρώτος που τηλεφώνησε, γιατί είμαι ο μεγαλύτερος, αλλά είμαι σίγουρος ότι και οι άλλοι το έμαθαν. Πήγα έξω, δεν ήθελα να είμαι μόνος», συμπλήρωσε ο αδερφός της, μιλώντας στην ιστοσελίδα Brisbane Times.

    Ο Αλέξανδρος-Μιχαήλ Χατζηλύρας, μιλώντας στο ίδιο μέσο, ανέφερε ότι έλεγε πάντοτε στην αδερφή του να προσέχει. «Εάν είχα μια ευκαιρία να της μιλήσω ξανά, θα της έλεγα ότι της έλεγα πάντα, και αυτό είναι να προσέχει τη ζωή της. Ήταν μια ευγενική ψυχή, απλώς απομακρύνθηκε», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ο αδελφός της 26χρονης, μάλιστα, αποκάλυψε ότι, στην τελευταία τους επικοινωνία, του εκμυστηρεύτηκε ότι επιθυμεί να γυρίσει στην Κύπρο. Δήλωσε, τέλος, ότι δεν θέλει να επικεντρώνεται στα «αρνητικά στοιχεία» για τη ζωή της αδερφής του, αλλά ότι προτιμά να κρατήσει τις καλές αναμνήσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ