• Κοινωνία

    Θλιβερή διαπίστωση: Οι νεκροί από κορονοϊό στις ΗΠΑ περισσότεροι από εκείνους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

    • NewsRoom


    Τρόμο προκαλεί η νέα διαπίστωση για την πορεία του κορονοϊού στις ΗΠΑ

    Ένα ακόμη θλιβερό ρεκόρ ξεπέρασαν οι ΗΠΑ στην διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, η χώρα της Βόρειας Αμερικής, ξεπέρασε σε θύματα των αριθμό των νεκρών που θρήνησε στην διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

    Πιο συγκεκριμένα, η ισχυρότερη δύναμη του κόσμου έχει καταγράψει από την εκδήλωση της πανδημίας 405.400 θανάτους, με άλλα λόγια περισσότερα θύματα από τους νεκρούς της σε όλον τον Β΄ ΠΠ, που είχαν ανέλθει σε 405.399, κατά τα στοιχεία του υπουργείου Βετεράνων.

    Υπενθυμίζεται ότι ήδη στα τέλη Απριλίου, ο απολογισμός της πανδημίας ξεπερνούσε τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους τις δύο δεκαετίες του πολέμου του Βιετνάμ, ορόσημο με βαρύ συμβολισμό στις ΗΠΑ, καθώς η σύρραξη αυτή παραμένει ανοιχτό τραύμα για τους Αμερικανούς.

    Με βάση τους επίσημους απολογισμούς, οι ΗΠΑ είναι η χώρα που θρηνεί μακράν τα περισσότερα θύματα της πανδημίας στον πλανήτη σε απόλυτα μεγέθη, αν και ορισμένες άλλες χώρες καταγράφουν βαρύτερους απολογισμούς κατ’ αναλογία προς τους πληθυσμούς τους (Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο).

    Μετά το πρώτο κύμα, την άνοιξη, που ουσιαστικά δεν καταλάγιασε ποτέ, έχοντας επίκεντρο την Νέα Υόρκη και κατόπιν την αναζωπύρωση του καλοκαιριού, η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου είναι αντιμέτωπη από την αρχή του χειμώνα με φοβερή έξαρση της πανδημίας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του COVID Tracking Project, που αναλύει καθημερινά την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, περίπου 122.000 άνθρωποι νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε νοσοκομεία με COVID-19.

    Έως τώρα, πάνω από 24,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2. Ωστόσο, στην πραγματικότητα ο αριθμός τους θεωρείται πως είναι πολύ υψηλότερος, με δεδομένο το ότι αρχικά δεν γίνονταν τεστ.

    Οι Αμερικανοί έχουν εναποθέσει πλέον τις ελπίδες τους στην εκστρατεία εμβολιασμού, που άρχισε στα μέσα Δεκεμβρίου, για να δοθεί τέλος στην πανδημία. Όμως η συλλογική ανοσία θα χρειαστεί μήνες για να επιτευχθεί, προειδοποιούν ειδικοί, ενώ η ανοσοποίηση δεν θα σταματήσει το κύμα μολύνσεων.

    Μέχρι στιγμής περίπου 14,2 εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση των δύο εμβολίων, η κατεπείγουσα χρήση των οποίων έχει εγκριθεί στη χώρα (Pfizer/BioNTech, Moderna). Και μόλις 2,2 εκατομμύρια έχουν λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου τους.

    Αντιμέτωπος με την τεράστια πρόκληση της υγειονομικής και συνεπακόλουθης οικονομικής κρίσης είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος, λίγη ώρα αφού ορκίστηκε και ανέλαβε τα καθήκοντά του, εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα, που καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και την κοινωνική απόσταση για τους δημόσιους λειτουργούς σε όλες τις ομοσπονδιακές κτιριακές εγκαταστάσεις.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κορονοϊός: Τι δείχνουν τα στοιχεία βάσει των οποίων θα εισηγηθεί η Επιτροπή την Παρασκευή

    Χωρίς ευρώ από το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ λόγω Φουρθιώτη δεκάδες υψηλόμισθοι εργαζόμενοι

    Επιχείρηση Ελευθερία: Ξεπέρασαν τους 100.000 οι εμβολιασμοί, πάνω από 14.000 την Τετάρτη

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ