• Κοινωνία

    Θλίψη στην κηδεία του Δήμου Βερούκα: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο προς τον λαμπρό επιχειρηματία

    • NewsRoom

    Δήμος Βερούκας (BAZAAR)


    Παρουσία πλήθους κόσμου, που κατέφθασε στο νεκροταφείο Παπάγου για να πει το τελευταίο αντίο, έγινε σήμερα η κηδεία του ιδρυτή και επικεφαλής της αλυσίδας σουπερμάρκετ Bazaar, Δήμου Βερούκα

    Μέσα σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του επιχειρηματία Δήμου Βερούκα, ιδρυτή και επικεφαλής της αλυσίδας των σουπερμάρκετ Bazaar, που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή το μεσημέρι του Σαββάτου. Πλήθος κόσμου βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο νεκροταφείο Παπάγου, όπου και θα κηδευτεί ο επιχειρηματίας, προκειμένου να του πουν το τελευταίο αντίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Βερούκας ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο στους οικείους του, αλλά και όσους τον γνώριζαν από την επαγγελματική του πορεία.

    Με δάκρυα στα μάτια τον αποχαιρέτησε ο γιος του Κωνσταντίνος ο  οποίος τον ευχαρίστησε για όλα όσα έκανε για εκείνον.

    Ενδεικτική της εκτίμησης που έχαιρε σε φίλους και συναδέλφους είναι η δήλωση του «ανταγωνιστή» του στον τομέα των σουπερμάρκετ, Γιάννη Μασούτη (Διευθύνων Σύμβουλος της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.). Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Μασούτης, «Ο Δήμος Βερούκας υπήρξε μια ιδιαίτερη μορφή στο χώρο του λιανεμπορίου. Είχε όραμα, στόχους μα πάνω απ’ όλα προσήλωση σε όλα εκείνα τα ζητήματα που καθιστούν το επιχειρείν φάρο για την ανάπτυξη της χώρας.

    Η μνήμη του αποτελεί παρακαταθήκη για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού επιχειρείν. Άνθρωπος με ήθος, με ευγενικά αισθήματα, πάντα ήταν ευχάριστη η συναναστροφή μαζί του και εποικοδομητικές οι κουβέντες μας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

    Ο φίλος του και συνεργάτης του  Πρόεδρος του Ομίλου Αγορών ΑΣΤΕΡΑΣ και Πρόεδρος της SPAR HELLAS, Γιώργος Παπαντώνης τόνισε ότι “ο Δήμος  ήταν ένας φωτεινός φάρος για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα”.

    “‘Εφυγε”  αιφνιδιαστικά

    Ο επιχειρηματίας έφυγε αιφνιδίως από την ζωή το περασμένο Σάββατο, σε ηλικία 56 ετών, μετά από βαρύ καρδιακό επεισόδιο που υπέστη, σκορπώντας την θλίψη στους οικείους του, αλλά και στον επιχειρηματικό και μη κόσμο, που τον γνώριζε μέσα από την σημαντική επαγγελματική του δραστηριότητα.

    Ο Δήμος Βερούκας μετά που υπέστη το σοβαρότατο καρδιακό έμφραγμα, στις 14.30 το μεσημέρι, μεταφέρθηκε στο Metropolitan, όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν. Σχεδόν 2 ώρες μετά η καρδιά του σταμάτησε να χτυπάει για πάντα.

    Ο επιχειρηματίας γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 8 Αυγούστου 1964. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο ΕΜΠ και marketing στο Deree college of Athens. Ο Δήμος Βερούκας διέθετε πολυετή εμπειρία στον χώρο του λιανεμπορίου τροφίμων, στην ανάπτυξη δικτύων, στην ανάπτυξη μέσω franchising, καθώς και στην παράλληλη ανάπτυξη ακινήτων. Ήταν επικεφαλής του ομίλου εταιρειών VEROUKAS GROUP, η οποία περιλαμβάνει τις Bazaar AE, Angliss Hellas AE, ΑΛΠΙΚΟ ΨΥΓΕΙΑ ΑΕ , Βερούκας Τρόφιμα ΑΕΒΕ και AVN AE.

    Γενικότερα, ο επιχειρηματίας ήταν αεικίνητος και όλα τα χρόνια της επιχειρηματικής του πορείας διακρίθηκε για τις λαμπρές ιδέες που είχε στο λιανεμπόριο και γενικότερα στο επιχειρείν. Μάλιστα, προ μηνών είχε εξαγοράσει μια μεγάλη έκταση στα Βόρεια Προάστεια με σκοπό να δημιουργήσει κέντρο Logistics.

    Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τα οποία σπουδάζουν στην Μεγάλη Βρετανία.

    Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Bazaar ιδρύθηκε το 1994. Σήμερα αριθμεί 150 καταστήματα και 11 καταστήματα Cash & Carry σε όλη την Ελλάδα, την ευθύνη των οποίων είχε ο εκλιπών μαζί με τον αδελφό του, Γιώργο. Αδελφός του είναι επίσης ο ζωγράφος Αλέξης Βερούκας.

    Εκτός από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του στα επαγγελματικά δρώμενα, ο Δήμος Βερούκας ήταν και ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος. Διακρινόταν για το αστείρευτο, όσο και καυστικό χιούμορ του, το οποίο σίγουρα θα λείψει σε όσους τον γνώριζαν καλά.

    Παράλληλα, ο επιχειρηματίας ήταν και ένας ενεργός πολίτης, βαθιά πολιτικοποιημένος, με κρυστάλλινες απόψεις όχι μόνο για την οικονομία της Ελλάδος, αλλά και για τις διεθνείς εξελίξεις.



    ΣΧΟΛΙΑ