• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με τον θάνατο της 3χρονης – Καταγγελίες και μήνυση για ιατρικό λάθος

    Ιπποκράτειο

    Ιπποκράτειο


    Τραγωδία με θύμα ένα τρίχρονο κοριτσάκι εκτυλίχθηκε στη Θεσσαλονίκη που νοσηλευόταν από τη Μεγάλη Τρίτη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης με πρησμένο αστράγαλο.

    Το κοριτσάκι λίγες ημέρες μετά μεταφέρθηκε διασωληνωμένο και με πολυοργανική ανεπάρκεια στο Ιπποκράτειο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

    Μέχρι και τις 30 Απριλίου οπότε και κατέληξε στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου δεν είχε βγει διάγνωση.

    Προς το παρόν τα αίτια θανάτου του παιδιού παραμένουν ασαφή με τους γονείς να καταθέτουν μήνυση, μη αποκλείοντας την πιθανότητα ιατρικού λάθους.

    Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου της.

    Ανακοπή η αιτία θανάτου

    Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Ιπποκρατείου, κ. Γιώργος Δόντσιος μίλησε στο thestival για τον θάνατο της τρίχρονης λέγοντας πως ως αιτία θανάτου αναφέρεται ανακοπή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το παιδάκι είχε πολυοργανική ανεπάρκεια.

    «Το κοριτσάκι προσήλθε διασωληνωμένο το Σάββατο ουσιαστικά σε εμάς παρέμεινε δύο ώρες. Η αιτία θανάτου αναφέρεται ανακοπή. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και όλες οι απαραίτητες προσπάθειες ώστε να αναταχθεί κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό και τελικά κατέληξε», ανέφερε.

    «Παρέμεινε δύο ώρες στην Μονάδα Εντατικής του νοσοκομείου και μετά την ανακοπή έγιναν όλες οι προσπάθειες αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Το παιδάκι αυτή την στιγμή βρίσκεται στην ιατροδικαστική υπηρεσία ώστε να μπορέσουν να εξαχθούν τα συμπεράσματα που πρέπει».

     

    Καταγγελίες για τον θάνατο της μικρής

    Την ίδια ώρα οι καταγγελίες που έρχονται στο φως είναι συγκλονιστικές.

    Εντύπωση προκαλεί ότι δεν έχει παραδοθεί ακόμα το ενημερωτικό σημείωμα από το πρώτο νοσοκομείο, για την πορεία της νοσηλείας του παιδιού στην ιατροδικαστή.

    Η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας του 3χρονου κοριτσιού Κατερίνα Αποστολίδου, μίλησε σήμερα στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την υπόθεση προβαίνοντας σε σοβαρές καταγγελίες.

    Διαβάστε επίσης

    Θεσσαλονίκη: Από ανακοπή καρδιάς ο ξαφνικός θάνατος της τρίχρονης – Έρευνα διέταξε ο υπουργός Υγείας



    ΣΧΟΛΙΑ