• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στους δύο δράστες της φονικής ληστείας σε κατάστημα ψιλικών στην Τούμπα

    • NewsRoom
    Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στους δύο δράστες της φονικής ληστείας σε κατάστημα ψιλικών στην Τούμπα


    Ποινική δίωξη ασκήθηκε στα δύο άτομα που κατηγορούνται για την υπόθεση της φονικής ληστείας, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, σε κατάστημα ψιλικών επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, με θύμα τον 44χρονο υπάλληλο.

    Ποινική δίωξη άσκησε η εισαγγελέας πλημμελειοδικών σε βάρος των δύο δραστών της φονικής ληστείας. Ο δράστης είναι 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ ο συνεργός του είναι 35χρονος Έλληνας.

    Η εισαγγελέας άσκησε δίωξη στον πρώτο για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία, οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ στον δεύτερο για συνέργεια στη ληστεία και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

    Και οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται πως διαθέτουν ποινικό παρελθόν και είναι γνώριμοι των αστυνομικών Αρχών.

    Ο 27χρονος εντοπίστηκε το πρωί στο σπίτι του και προσήχθη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου κρατείται μέχρι αυτή την ώρα. Για την περίπτωσή του αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την 4η τακτική ανακρίτρια ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ενώπιον της οποίας θα κληθεί να απολογηθεί. Είχε προηγηθεί η σύλληψη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, του 35χρονου συνεργού του.

    Ο 35χρονος μετήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας στα δικαστήρια, ενώ φέρεται να παραδέχθηκε στην εισαγγελέα ότι βρισκόταν μαζί με τον 27χρονο, χωρίς όμως να γνωρίζει ούτε για τη ληστεία ούτε για τη δολοφονία.

    «Κάναμε τον τελευταίο καιρό παρέα», φέρεται να είπε στην εισαγγελέα, που τον παρέπεμψε να απολογηθεί στην ανακρίτρια, από την οποία ζήτησε και πήρε προθεσμία.

    Το χρονικό της ληστείας στο ψιλικατζίδικο

    Υπενθυμίζεται ότι η αιματηρή ληστεία, συνέβη το Σάββατο στις 04:00, σε κατάστημα ψιλικών ειδών της οδού Λαμπράκη, στην περιοχή της Τούμπας.

    Ο 44χρονος υπάλληλος του καταστήματος αντιλήφθηκε ότι ένοπλος ληστής εισήλθε στο κατάστημα και προσπάθησε να τον σταματήσει, με αποτέλεσμα πάνω στην πάλη ο δράστης να καταφέρει στο κεφάλι του άτυχου υπαλλήλου χτυπήματα με τη λαβή του όπλου και να προκληθούν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Τελικά, ο 44χρονος υπάλληλος ψιλικατζίδικου κατέληξε. 

    Όπως είπαν άτομα της περιοχής, το θύμα δεν δούλευε πολλά χρόνια στο συγκεκριμένο κατάστημα και είχε αναλάβει κυρίως τη βραδινή βάρδια.

    Σύμφωνα με όσα δήλωσαν κάτοικοι της Τούμπας, το θύμα πριν δολοφονηθεί φέρεται να αντιστάθηκε, ενώ οι ίδιοι κάνουν λόγο για μία περιοχή στην οποία σημειώνονται παρόμοια περιστατικά κυρίως από τοξικομανείς.

    Διαβάστε επίσης:

    Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Αντικρούει τα πάντα ο ιερέας – Επιστρέφει στη φυλακή

    Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέοι για την απάτη με την αρπαγή bitcoins αξίας μισού εκατ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ