• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για τον θάνατο του 2,5 κοριτσιού από το δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός»

    • NewsRoom
    Η Είσοδος του δημοτικού βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης Αγιος Συλιανός


    Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου φέρεται να έχει ασκηθεί για τον θάνατο της 2,5 ετών Άννας από τη Νιγηρία, σύμφωνα με όσα ανέφερε η δικηγόρος της μητέρας του κοριτσιού.

    Μάλιστα όπως υποστήριξε,  τις επόμενες ημέρες θα οριστεί τεχνικός σύμβουλος από την οικογένεια για τη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν το παιδί στον θάνατο.

    Η μητέρα του παιδιού ζητάει απαντήσεις για όλα όσα έγιναν πριν η κόρη της αφήσει την τελευταία της πνοή, στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» της Θεσσαλονίκης. Για τη διάγνωση των γιατρών που της χορήγησαν αντιβίωση, αλλά και για τις συνθήκες που επικρατούσαν μέσα στο ίδρυμα.

    Την ίδια ώρα η δικηγόρος της οικογένειας κάνει λόγο για πέπλο μυστηρίου γύρω από τις συνθήκες θανάτου του παιδιού, ενώ τόνισε πως, για πρώτη φορά, ζητήθηκαν και μικροβιολογικές εξετάσεις.

    Υπενθυμίζεται πως έρευνα για τον θάνατο του μικρού κοριτσιού που έμενε στη δομή στο δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός» διέταξε  ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας ότι πρέπει να εξεταστεί εάν ήταν σωστή η ιατρική συμβουλή να λάβει αντιβίωση και να μην νοσηλευτεί.

    Η δικηγόρος της μητέρας δηλώνει πως την ερχόμενη εβδομάδα θα ζητηθούν όλα τα έγγραφα τόσο από το ίδρυμα όσο και από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο η μικρή εξετάστηκε και της δόθηκε φαρμακευτική αγωγή 10 ημερών.

    Την έρευνα για τον θάνατο της μικρής Άννας που φιλοξενείτο στον Άγιο Στυλιανό τα τελευταία δύο χρόνια, έχει αναλάβει το τμήμα Εγκλημάτων Κατά της Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

    Διαβάστε επίσης

    Κίνα: Οι ΗΠΑ θα υποστούν συνέπειες αν κλιμακώσουν την αντιπαράθεση για το «κατασκοπευτικό μπαλόνι»

    Συρία: Στις σεισμόπληκτες περιοχές πέρασε αυτοκινητοπομπή των Γιατρών χωρίς Σύνορα

    Υπ. Εργασίας: Ο χάρτης των πληρωμών συντάξεων και επιδομάτων από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ της επόμενης εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ