• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: Με κορονοϊό 9 έγκυες στο Ιπποκράτειο – Οι τρεις διασωληνωμένες

    • NewsRoom
    νοσοκόμα σε μονάδα εντατικής θεραπείας


    Εννέα εγκυμονούσες και λεχώνες νοσηλεύονται με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων οι τρεις είναι διασωληνωμένες.

    Ο Δημήτρης Δόντσιος, νοσηλευτής και μέλος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, δήλωσε στον τοπικό ιστότοπο seleo, ότι τρεις από τις εννέα είναι διασωληνωμένες, ενώ οι υπόλοιπες σε απλές κλίνες Covid-19.

    Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τέσσερα νεογνά, των οποίων οι μητέρες διαγνώστηκαν θετικές στον κορονοϊό νοσηλεύονται, ενώ ένα από αυτά χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

    Στο μεταξύ, ο κ. Δόντσιος τόνισε ότι μόνο τον τελευταίο μήνα νοσηλεύτηκαν στο σύνολο 27 έγκυες στο νοσοκομείο, οι 20 σε απλές κλίνες και οι επτά χρειάστηκαν να διασωληνωθούν.

    «Τον τελευταίο μήνα έχουμε μια δυναμική που αναπτύσσεται σε μια ευαίσθητη κατηγορία που είναι οι έγκυοι γυναίκες», σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι υπεύθυνοι θα πρέπει να επανεξετάσουν την πολιτική εμβολιασμού της κατηγορίας των εγκύων.

    Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, μιλώντας νωρότερα το Σάββατο για τον εμβολιασμό των εγκυών, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος είπε: «Το mRNA που φοβούνται, φεύγει από τα κύτταρα, δεν μένει. Βλέπουμε δυο χρόνια εγκύους να πεθαίνουν…».

    Διαβάστε επίσης:

    Άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση στους τρεις μήνες από τη δεύτερη, για όλους τους ενήλικες (upd)

    Κορονοϊός: Πέθανε 24χρονη ανεμβολίαστη στο Ρίο

    Θανάσης Κοντογεώργης: Υπό συζήτηση η επέκταση υποχρεωτικότητας και κάτω των 60



    ΣΧΟΛΙΑ