• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας για το ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ στη σκιά της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού

    • NewsRoom
    δύο κλούβες της αστυνομίας έξω από το γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης στη Θεσσαλονίκη


    Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη για το τοπικό ντέρμπι μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League, το οποίο διεξάγεται στη σκιά της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

    Το ντέρμπι θα πραγματοποιηθεί παρουσία 11.400 οπαδών της γηπεδούχου ομάδας, καθώς από αυτή την αγωνιστική αυξήθηκε το όριο παρουσίας κόσμου στις κερκίδες, από 10% στο 50%.

    Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με κλούβες των ΜΑΤ και δικυκλιστές της ΕΛΑΣ, όπως αναφέρει το GRTimes.gr, έχουν παραταχθεί περιμετρικά του γηπέδου και πραγματοποιούν συνεχώς περιπολίες προκειμένου να μην υπάρξει οποιοδήποτε επεισόδιο.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, για τη διασφάλιση της ομαλότητας του αγώνα, θα πάρουν θέση περιμετρικά του γηπέδου έντεκα διμοιρίες αστυνομικών, αστυνομικοί της ασφάλειας, των μέτρων τάξης, αλλά και δικυκλιστές που θα βρίσκονται επί ποδός, σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, εντός του γηπέδου θα βρίσκεται και Εισαγγελέας Πρωτοδικών, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, με σκοπό να καταγράψει τυχόν επιλήψιμες συμπεριφορές.

    Ήδη από το Σάββατο είχαν  τοποθετηθεί κορδέλες και πινακίδες που απαγορεύουν την στάση και τη στάθμευση περιμετρικά του γηπέδου.

    Κατά της άφιξη του πούλμαν της φιλοξενούμενης ομάδα στο γήπεδο, δεκάδες κόσμου που έχουν συγκεντρωθεί σε απόσταση, πίσω από της κλούβες των ΜΑΤ, ξεκίνησαν να φωνάζουν «δολοφόνοι».

    Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Άρης επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα εν αναμονή του ντέρμπι.

    «Ολόκληρη η Ελλάδα θα έχει στραμμένο το βλέμμα της αύριο το βράδυ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Δεν πρέπει να δώσουμε την παραμικρή αφορμή. Όλοι μαζί να δείξουμε τι σημαίνει να είσαι ΑΡΗΣ!

    Όχι στους πυρσούς και στα καπνογόνα. Μόνο με τη φωνή μας να σπρώξουμε τους ποδοσφαιριστές μας στη νίκη.

    Θα υπάρξει αυστηρός έλεγχος κατά την είσοδο στο γήπεδο.

    Προστατεύουμε με κάθε τρόπο την ομάδα μας…», ανέφερε η ανακοίνωση.

    βίντεο, φωτογραφίες: grtimes.gr

    Διαβάστε επίσης

    Σεσημασμένος χούλιγκαν ο δράστης της επίθεσης κατά ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Κ15 – Δίωξη για σωρεία αδικημάτων



    ΣΧΟΛΙΑ