• Κοινωνία

    Θεοδωρικάκος: Καμία αλλαγή του σχεδίου για την πανεπιστημιακή αστυνομία

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος


    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή του σχεδίου για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι είναι θέμα επιχειρησιακού σχεδιασμού της αστυνομίας αν θα μπουν πρώτα στα κάμπους και έχει σχέση με το τι ακριβώς θα ζητήσουν τα πανεπιστήμια.

    Όπως είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μέχρι τα τέλη Μάϊου οι 400 αστυνομικοί της ομάδας προστασίας των πανεπιστημίων θα ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους και στη συνέχεια θα είναι στη διάθεση της Ελληνικής Αστυνομίας και των πρυτανικών αρχών για να αναλάβουν να υλοποιήσουν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

    Διευκρίνισε ότι για να υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς έχουν υπάρξει προσφυγές για αντισυνταγματικότητα του συγκεκριμένου νόμου καθώς επίσης οι πρυτανικές αρχές που έχουν αναλάβει την υποχρέωση στα συγκεκριμένα πανεπιστήμια που έχουν το πρόβλημα, να έχουν τοποθετήσει τα τουρνικέ ώστε να είναι ελεγχόμενη η είσοδος.

    Θεοδωρικάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει μία εικόνα βαθιά διχασμένου κόμματος

    Ο κύριος Θεοδωρικάκος τόνισε ότι βασική αποστολή του Σώματος που ονομάζεται Πανεπιστημιακή Αστυνομία  είναι η ελεγχόμενη είσοδος των πανεπιστημίων ώστε  αυτοί που μπαίνουν  να είναι οι καθηγητές και οι φοιτητές και κανένας άλλος.

    Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και τα όσα έγιναν στο Συνέδριο, σημείωσε  ότι το κόμμα της αντιπολίτευσης παρουσιάζει μια εικόνα κόμματος βαθιά διχασμένου στο εσωτερικό του και την ίδια στιγμή βαθιά διχαστικού στον πολιτικό του λόγο μέσα στην ελληνική κοινωνία.

    Υπογράμμισε ότι αυτά δεν είναι δημιουργικές παρεμβάσεις, πρώτον γιατί οι εσωτερικές διαφορές στα κόμματα θα πρέπει να λύνονται με δημοκρατικό τρόπο και όχι διαφορετικά άρα πρέπει να είναι σεβαστές όλες οι θέσεις και δεύτερον γιατί είναι κρίμα  στην αξιωματική αντιπολίτευση να κρατούν ομπρέλα στα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία που έχει προβλήματα, προτεραιότητες και ανάγκες.

    Διαβάστε επίσης:

    Μετρό – Τραμ: Όλες οι αλλαγές στα δρομολόγια λόγω Πάσχα

    myDESKlive: Πάνω από 225.000 τα ψηφιακά ραντεβού πολιτών με το Δημόσιο

    Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων κατά την περίοδο του Πάσχα



    ΣΧΟΛΙΑ