• Κοινωνία

    Θάνατος από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι: Το Δημόσιο αρνείται να δώσει αποζημίωση στην οικογένεια του Μάριου

    Νέο Ηράκλειο: Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια από ακροδεξιούς-Ψάχνουν για εγκληματική οργάνωση


    Η ευθύνη του ελληνικού Δημοσίου για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από «αδέσποτη» σφαίρα στο Μενίδι, κρίνεται στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας.

    Μετά την οριακή απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να μην παραιτηθεί από την έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης για αποζημίωση περίπου 490.000 ευρώ στην οικογένεια του θύματος, οι γονείς του παιδιού ήταν παρόντες σήμερα στο Διοικητικό Εφετείο κατά τη συζήτηση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

    Μέσω του δικηγόρου τους Θεόδωρου Μαντά ζήτησαν να απορριφθεί η έφεση του ελληνικού Δημοσίου και επικαλέστηκαν ως αποδεικτικό στοιχείο την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, καθώς, όπως είπε, το σκεπτικό της μειοψηφίας δικαιώνει την οικογένεια του 11χρονου.

    «Το ελληνικό Δημόσιο επέλεξε δυστυχώς για μία ακόμη φορά να μη σταθεί δίπλα στους πολίτες του, αλλά απέναντί τους. Έχουμε την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη, θα πράξει αυτό που παρέλειψε να κάνει το ελληνικό Δημόσιο και θα επικυρώσει με απόφαση του διοικητικού εφετείου τις σκέψεις και τις παραδοχές του διοικητικού πρωτοδικείου και θα δικαιώσει την οικογένειά του μικρού Μάριου», είπε ο κ. Μαντάς.

    Κατά τη συζήτηση της Έφεσης, το Δημόσιο ζήτησε να απορριφθεί στο σύνολό της η αίτηση της οικογένειας του Μάριου, τονίζοντας ότι δεν φέρει ευθύνη για τον θάνατο του 11χρονου.

    Η απόφαση αναμένεται με το νέο έτος.

    Διαβάστε επίσης:

    Ποινικός Κώδικας: Αυτές είναι οι νέες αλλαγές – Μόνο ισόβια για τα σκληρά εγκλήματα



    ΣΧΟΛΙΑ