• Κοινωνία

    Τέμπη: «Βοήθεια, είμαστε από κάτω!» – Σπαρακτικά βίντεο με τις κραυγές των εγκλωβισμένων

    • NewsRoom
    Τραγωδία στα Τέμπη (φωτογραφία αρχείου)

    Τραγωδία στα Τέμπη (φωτογραφία αρχείου)


    Νέα βίντεο ντοκουμέντα από το μοιραίο βράδυ στα Τέμπη έρχονται στο φως της δημοσιότητας, έναν χρόνο μετά το δυστύχημα.

    «Βοήθεια!», «Από κάτω!», «Είμαστε από κάτω, βοήθεια!» ακούγονται να φωνάζουν οι εγκλωβισμένοι επιβάτες του τρίτου βαγονιού, λίγο μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων και ενώ βλέπουν τη φωτιά να πλησιάζει προς το μέρος τους.

    «Τι μπορούμε να κάνουμε;», αναρωτιούνται όσοι έχουν καταφέρει να βγουν ήδη από την αμαξοστοιχία και τραβούν το βίντεο που δημοσίευσε το Mega.

    Επιβάτες άκουγαν άλλους επιβάτες να φωνάζουν βοήθεια οι οποίοι στη συνέχεια βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους ή απανθρακωμένοι, αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πραγματογνώμονες- πέρα από τα αίτια της σύγκρουσης- έχουν χαρτογραφήσει πού βρισκόταν ο κάθε επιβάτης.

     

    Επίσης, από τις αναλύσεις που έκαναν έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχουν 10 με 15 άτομα που δεν κάθισαν στις θέσεις τους την τελευταία στιγμή και ή σώθηκαν ή έχασαν τη ζωή τους.

    Στο δεύτερο βίντεο, που μετέδωσε η εκπομπή, είναι η στιγμή της αναχώρησης του τρένου από τον σταθμό Λαρίσης και μερικά λεπτά αργότερα γίνεται η σύγκρουση. Από κάμερα της Ολυμπίας Οδού φαίνεται η έκρηξη που ακολούθησε και το μεγάλο «μανιτάρι» της φωτιάς.

    «Σύμφωνα με μία θεωρία, υπήρξε διασπορά των λαδιών των μετασχηματιστών των δύο τρένων και ανατινάχθηκαν. Έχει όμως αμφισβητηθεί διότι δεν αναφλέγονται έτσι. Μάλιστα, η κατασκευάστρια εταιρεία στο ερώτημα που έγινε αν οφείλεται όντως εκεί η έκρηξη, αρνήθηκε να απαντήσει» επισημαίνεται στην εκπομπή.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Ανδρουλάκης για Τέμπη: Επιτελικό κράτος σημαίνει και επιτελικές ευθύνες

    Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο με μέτρα για ακρίβεια και ν/σ για αμυντική βιομηχανία

    Σταϊκούρας για Τέμπη: Εθνική τραγωδία που μας συγκλόνισε όλους



    ΣΧΟΛΙΑ