• Κοινωνία

    Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά της εισαγγελέως που απέρριψε τη μήνυση συγγενών

    Τραγωδία στα Τέμπη (φωτογραφία αρχείου)

    Τραγωδία στα Τέμπη (φωτογραφία αρχείου)


    Να αναζητηθούν ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες της εισαγγελέως που εξέδωσε απορριπτική διάταξη επί της ουσίας για καταγγελθέντες υπουργούς στην υπόθεση των Τεμπών έδωσε σήμερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

    Η Γεωργία Αδειλίνη ζητά με την παραγγελία της στην προϊστάμενη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας σε βάρος της εισαγγελέως Πρωτοδικών για παράβαση του νόμου περί ευθύνης υπουργών που ορίζει την αμελητί διαβίβαση κάθε δικογραφίας στη Βουλή, προκειμένου να κριθεί εκεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

    Πρόκειται για μήνυση συγγενή θύματος στο σιδηροδρομικό δυστυχημα κατά του Χρήστου Τριαντόπουλου και της Ζωής Ράπτη που αφορά την καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων στον τόπο της πολύνεκρης τραγωδίας.

    Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, στη διάταξη της η εισαγγελέας φέρεται να αναφέρει:

    «Επειδή δεν δύναται να στοιχειοθετηθεί η αντικειμενική υπόσταση των ανωτέρων αδικημάτων σε βάρος των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη μόνο από την παρουσία τους στο χώρο χωρίς να προκύπτει η καθ’ οποιανδήποτε τρόπο συμμετοχή τους στη λήψη ή υλοποίηση απόφασης επέμβασης στον τόπο του ατυχήματος πρέπει η υπό κρίση έγκληση να απορριφθεί ως προς αυτούς ως προφανώς ουσία αβάσιμη».

    Στην παραγγελία της προς τη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας η κα Αδειλίνη ζητά:

    “Παρακαλούμε να διερευνήσετε κατά το άρθρο 117§1 περ. στα΄, 9 Ν. 4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

    Διαβάστε επίσης:

    Φλωρίδης: “Ο φάκελος της ανάκρισης για τα Τέμπη θα έχει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα”

    Παύλος Μαρινάκης για Τέμπη: Έχουμε χρέος να προβάλλουμε την αλήθεια

    Τέμπη: Έφοδος εισαγγελέα στα γραφεία του ΟΣΕ – Πήρε τα ηχητικά



    ΣΧΟΛΙΑ