• Κοινωνία

    Ταϊλάνδη: Οι «Αγριόχοιροι» περιγράφουν πως έπιναν νερό από σταλακτίτες για να επιβιώσουν (video)

    • NewsRoom


    Η ομάδα των «Αγριόχοιρων» και ο προπονητής τους περιέγραψαν πως έπιναν νερό από σταλακτίτες και ορκίστηκαν να «συνεχίσουν να παλεύουν» για να επιβιώσουν στην πλημμυρισμένη σπηλιά που τους απέκοψε εντελώς από τον έξω κόσμο για εννέα μέρες.

    Τα 12 παιδιά από την Ταϊλάνδη και ο 25χρονος προπονητής τους Ekkapol Chantawong μίλησαν στο ABC News στον βουδιστικό ναό όπου έμεινε η ομάδα μετά τη διάσωσή της. Ανακάλεσαν τα γεγονότα: Πως αποφάσισαν να εξερευνήσουν μια σπηλιά μετά την προπόνησή τους στις 23 Ιουνίου και πως όταν αποφάσισαν να φύγουν, η είσοδος ήταν πλημμυρισμένη.

    «Είδα την είσοδο γεμάτη νερό», περιγράφει ο προπονητής. «Αποφάσισα να βουτήξω μέσα και να κολυμπήσω για να δω αν μπορούσαμε να περάσουμε. Αν περνούσα εγώ, τότε θα ήταν όλοι ασφαλείς», λέει ο ίδιος.

    Προκειμένου να κρατηθεί, η ομάδα έπινε φρέσκο νερό από τους σταλακτίτες της σπηλιάς και έσκαβε πάνω στον τοίχο της σπηλιάς με μεγάλες πέτρες. Το μότο τους ήταν «su su», που στα ταϊλανδέζικα σημαίνει «συνέχισε να πολεμάς».

    Στις 2 Ιουλίου, όταν δύο δύτες ανακάλυψαν ότι η ομάδα ήταν εγκλωβισμένη εκεί, ένα από τα αγόρια, ο Adul, πλησίασε την άκρη του νερού για να δει ποιοι ήταν. «Σοκαρίστηκα, δεν ήξερα τι να πω. Ήμουν ευτυχισμένος».

    Η ομάδα δεν ήξερε για την παγκόσμια επιχείρηση διάσωσης που πραγματοποιούταν. Μέσα σε τρεις μέρες, από τις 7 έως τις 10 Ιουλίου, όλα τα αγόρια σώθηκαν από την σπηλιά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συγκλονιστικές μαρτυρίες: Τα παιδιά διηγούνται πώς έζησαν τον εφιάλτη στο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ταϊλάνδη: Οι 12 «Αγριόχοιροι» θρηνούν τον εθελοντή δύτη που πέθανε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανακουφισμένος ο πλανήτης: Σώα όλα τα παιδιά από τη «διάσωση του αιώνα» στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης



    ΣΧΟΛΙΑ