• Κοινωνία

    Ποιος είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής – αρχηγός του κυκλώματος κοκαΐνης στον Πειραιά

    • NewsRoom
    Μεγάλες οι ποσότητες ναρκωτικών στον Πειραιά

    Μεγάλες οι ποσότητες ναρκωτικών στον Πειραιά


    Γνωστός πρώην ποδοσφαιριστής, ηλικίας 41 ετών σήμερα, είναι ένας από τους συλληφθέντες του κυκλώματος και πιθανότατα αρχηγός του, που μετέφερε εμπορευματοκιβώτιο με 60 κιλά κοκαϊνης στο λιμάνι του Πειραιά.

    Ο ποδοσφαιριστής Λ.Χ. έχει παίξει στο παρελθόν σε πολλές ομάδες της Super League, της Β’ και της Γ’ Εθνικής, όπως η Προοδευτική, ο Αστέρας Τρίπολης, η Κέρκυρα, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Λεβαδειακός και τα Τρίκαλα.

    Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο 10 ετών. Είναι ιδιοκτήτης εταιρείας με επισκευές ψυκτικών μηχανημάτων και κοντέινερ και έχει σύμβαση με το λιμάνι, ως εξωτερικός συνεργάτης.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία είναι αυτός που είχε αναλάβει τις επαφές με το… εξωτερικό. Συγκεκριμένα ήταν αυτός που έκανε τις συνεννοήσεις με τους εισαγωγείς και διακινητές των ναρκωτικών, στη συνέχεια είχε τον συντονισμό της παραλαβής των ναρκωτικών από τα εμπορευματοκιβώτια και τέλος είχε την ευθύνη παράδοσης της κοκαΐνης στους τελικούς διακινητές.

    Στενοί του συνεργάτες και βασικά μέλη του κυκλώματος είναι άλλα δύο άτομα που συνελλήφθησαν. Ένας 31χρονος ψυκτικός και ένας 36χρονος τεχνικός.

    Και οι δύο εκμεταλλευόμενοι την επαγγελματική τους ιδιότητα προσέφεραν την καλύτερη κάλυψη προκειμένου να περνάνε τα ναρκωτικά στο λιμάνι του Πειραιά.

    Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Αστυνομία ο 31χρονος ψυκτικός, ως άμεσος συνεργάτης με του πρώην ποδοσφαιριστή αναλάμβανε τον ρόλο της παραλαβής των ναρκωτικών από τους μηχανισμούς ψύξης των εμπορευματοκιβωτίων.

    Παράλληλα ο 36χρονος, είχε αναλάβει το χειρισμό του συστήματος εντοπισμού και καταγραφής βλάβης των ψυκτικών μηχανισμών των εμπορευματοκιβωτίων, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόσβαση στα άλλα δύο μέλη του κυκλώματος για την παραλαβή – εξαγωγή των ναρκωτικών από το λιμάνι του Πειραιά.

    Από το 2022

    Σύμφωνα με την Αστυνομία το συγκεκριμένο κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον από το 2022 στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, από τη Λατινική Αμερική στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω θαλάσσης.

    Οι ποσότητες αυτές αποθηκεύονταν σε εμπορευματοκιβώτια και συγκεκριμένα μέσα στους καταψυκτικούς μηχανισμούς αυτών και αφού τις εισήγαγαν σε χώρες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, είτε ως χώρα προορισμού είτε ως χώρα διαμετακόμισης, τη διακινούσαν με σκοπό να αποκομίσουν υπέρογκα οικονομικά οφέλη.

    Πιο αναλυτικά, για να πετύχουν τον σκοπό τους, φρόντιζαν εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους και με την πρόφαση βλάβης να μεταφέρουν το εμπορευματοκιβώτιο σε χώρο όπου δήθεν θα γίνονταν οι εργασίες επιδιόρθωσης και έτσι εξήγαγαν από αυτό τα ναρκωτικά.

    Κατά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, εντοπίσθηκε αρχικά ο 41χρονος στην κατοχή του οποίου καθώς και στην οικία του βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης. Ακολούθως ερευνήθηκε το εμπορευματοκιβώτιο όπου βρέθηκαν οι -58- συσκευασίες με την κοκαΐνη.



    ΣΧΟΛΙΑ