• Κοινωνία

    Τα ΓΕΛ στην αρένα των Πανελλαδικών από σήμερα

    Πανελλαδικές


    Τη σκυτάλη των φετινών Πανελληνίων παίρνουν σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων της χώρας, προκειμένου να εξεταστούν και εκείνοι, με τη σειρά τους, στο μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας.

    Υπενθυμίζεται ότι οι Πανελλήνιες εξετάσεις έκαναν πρεμιέρα χθες, με τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων να εξετάζονται στο ίδιο μάθημα.

    Χιλιάδες μαθητές θα περάσουν σήμερα την πόρτα των εξεταστικών χώρων, προκειμένου να δώσουν το πρώτο από τα μαθήματα, που θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν μια από τις 78 χιλ. θέσεις στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η συνέχεια, μάλιστα, αναμένεται πιο δύσκολη, καθώς περιλαμβάνει συνολικά  εννέα μαθήματα, που θα εξεταστούν σε τέσσερις ημέρες.

    Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων θα εξετάζονται όλη την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι τις 18 Ιουνίου, όπου θα ολοκληρωθεί για αυτούς η διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων. Αντίθετα, για τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων, η διαδικασία θα διαρκέσει λίγο περισσότερο, έως τις 20 Ιουνίου, καθώς είναι πολλά και διαφορετικά τα μαθήματα ειδικότητας, στα οποία εξετάζονται.

    Με την ολοκλήρωση του βασικού κύκλου των εξεταζόμενων μαθημάτων, θα ακολουθήσει η διαδικασία εξέτασης ειδικών μαθημάτων, η οποία αφορά σε υποψηφίους που διεκδικούν μια θέση σε συγκεκριμένα πανεπιστημιακά τμήματα, που απαιτούν κάποιο επιπλέον μάθημα. Ειδικά μαθήματα αποτελούν, για παράδειγμα, οι ξένες γλώσσες, το σχέδιο αρχιτεκτονικής και η γυμναστική εξέταση.

    Υπενθυμίζεται ότι αύριο, 8 Ιουνίου, στις εξεταστικές αίθουσες επιστρέφουν οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι θα εξεταστούν στα μαθηματικά και συγκεκριμένα στην άλγεβρα.



    ΣΧΟΛΙΑ