• Κοινωνία

    Τα 10 ελληνικά νησιά που προτείνει η Telegraph για διακοπές – Τα κλασσικά και τα outsider

    Γερμανικό δίκτυο: Η Ελλάδα νικήτρια του καλοκαιριού στον τουρισμό


    Δέκα δημοφιλή και ήσυχα ελληνικά νησιά για φέτος το καλοκαίρι δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph», προτείνοντάς στους αναγνώστες της να τα προτιμήσουν για τις φετινές τους διακοπές.

    Ο δημιουργός του άρθρου παραδέχεται, εντυπωσιασμένος, πως η Ελλάδα διαθέτει μία ανεπανάληπτη ικανότητα να παρουσιάζει εξαιρετικές εναλλακτικές δυνατότητες για διακοπές, ειδικά σε μία περίοδο που η αναζήτηση προορισμών μακριά από τα πλήθη είναι το νέο ζητούμενο.

    Το εκτενές αφιέρωμα αναφέρει δημοφιλή ελληνικά νησιά που ανέκαθεν προσέλκυαν τα πλήθη των τουριστών, όπως η μοντέρνα Μύκονος, η κλασική Σαντορίνη, η καθιερωμένη Κρήτη, η λαοφιλής Ρόδος, η Κως της διασκέδασης, η όμορφη Σκιάθος, η Κέρκυρα με το εύρος επιλογών της, η κινηματογραφική Κεφαλονιά και η καθιερωμένη Ζάκυνθος.

    Ωστόσο, περιλαμβάνει και εναλλακτικά νησιά, έξω από τα καθιερωμένα, όπως η Κάρπαθος και η Τήλος, που συνθέτουν, μεταξύ άλλων, τον «δεκάλογο» μοναδικότητας, γεμάτο αντιθέσεις, εικόνες και ανεξίτηλες αναμνήσεις.

    Ένα από τα νησιά – αποκάλυψη είναι η Σκόπελος, που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλους δημοφιλείς προορισμούς. Ο ταξιδιωτικός συντάκτης εκθειάζει τα γραφικά χωριά της, τις ειδυλλιακές παραλίες της και υποκλίνεται στο μαγευτικό εκκλησάκι του Αϊ-Γιάννη, που είναι «σκαρφαλωμένο» σε έναν βράχο ύψους 100 μέτρων.

    Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου, Γιάννα Ευσταθίου, αναφέρει ότι ο Δήμος Σκοπέλου εργάζεται συστηματικά στην κατεύθυνση αυτή, αναδεικνύοντας εμπειρίες και ενημερώνοντας γραφεία ΕΟΤ και κορυφαίους δημοσιογράφους διεθνών μέσων ενημέρωσης.

    Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι η Σκόπελος έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον φέτος, αφού έχει συμπεριληφθεί και σε αφιέρωμα του National Goegraphic στην αρχή του έτους, ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για το 2021.

    Αναλυτικά, η 10άδα νησιών της «Telegraph» είναι η εξής:

    • Τήνος

    • Φολέγανδρος

    • Κουφονήσια

    • Κάρπαθος

    • Σύμη

    • Τήλος

    • Σκόπελος

    • Μεγανήσι

    • Λευκάδα

    Διαβάστε ακόμη:

    Αλέξανδρος Βασιλικός (ΞEE): Η Ελλάδα προσδοκά να κερδίσει το 40-50% των αφίξεων και εσόδων του 2019

    Θεοχάρης για Σέρβους τουρίστες: Αυτά είναι τα 3 πρωτόκολλα στις πύλες εισόδου – Πότε ανοίγουν τα χερσαία σύνορα

    Τουρισμός Ώρα Μηδέν – Η επόμενη μέρα για Ξενοδόχους & Ξενοδοχοϋπαλλήλους!

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ