• Κοινωνία

    Στρατιωτικό βλήμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη

    βλημα

    Κλιμάκιο του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ)


    Στρατιωτικός όλμος εντοπίστηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο ρέμα της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.

    Συγκεκριμένα, ο όλμος βρέθηκε στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης, κοντά στην ιερατική σχολή. Όπως έγινε γνωστό, το βλήμα εντόπισε πολίτης στο Άλσος και αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία.

    Η ευρύτερη περιοχή αποκλείστηκε από τις δυνάμεις της αστυνομίας, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση του εντοπισμού του στρατιωτικού όλμου, με στόχο να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών, αλλά και να μπορέσουν οι αρχές να διενεργήσουν έρευνα σχετικά με το εύρημα.

    Στο σημείο που εντοπίστηκε ο όλμος έσπευσε κλιμάκιο του Ελληνικού Στρατού, προκειμένου να απομακρύνει τον όλμο με ασφάλεια, ενώ τα κλιμάκια των αρχών συνόδευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για προληπτικούς λόγους.

    Μετά τις πρώτες έρευνες που διενεργήθηκαν σχετικά με το στρατιωτικό εύρημα, προκύπτει ότι πρόκειται για ένα βλήμα πυροβολικού 105 χιλιοστών, που χρονολογείται από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), το βλήμα παρελήφθη από κλιμάκιο του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), του Στρατού Ξηράς και μεταφέρεται, προκειμένου να εξουδετερωθεί στο Πεδίο Ασκήσεων και Βολής Ασκού – Προφήτη.

    Υπενθυμίζεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται βλήμα σε κατοικημένη περιοχή. Πριν από δύο μήνες, ένας 63χρονος, που είχε βγει για κυνήγι στη Λαμία, εντόπισε ξαφνικά ένα άλλο βλήμα, προερχόμενο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επιπροσθέτως, παλαιότερα, ένα στρατιωτικό βλήμα είχε εντοπιστεί και σε χωράφι, μεταξύ Κουφαλίων και Παλαιάς Πέλλας.



    ΣΧΟΛΙΑ