• Κοινωνία

    Στρασβούργο: Τέσσερις πλέον οι νεκροί από την επίθεση

    • NewsRoom


    Ένας από τους ανθρώπους που τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση στο Στρασβούργο, ο οποίος βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση από το βράδυ της Τρίτης, υπέκυψε σήμερα, αυξάνοντας σε τέσσερις τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τον δράστη, ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού. Ο λόγος για τον 29χρονο Ιταλό δημοσιογράφο Αντόνιο Μεγκαλίτσι.

    «Το πρόσωπο αυτό έδινε μάχη για τη ζωή του», δήλωσε αξιωματούχος στο γραφείο του εισαγγελέα.

    Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Τρίτης κατά την επίθεση που πραγματοποίησε στη ζώνη της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς του Στρασβούργου ο Σερίφ Σεκάτ, ένας 29χρονος ριζοσπαστικοποιημένος κακοποιός που σκοτώθηκε από την αστυνομία αφού διέφευγε επί δύο ημέρες. Ένα τρίτο πρόσωπο υπέκυψε χθες στα τραύματά του ενώ ένα πέμπτο θύμα είναι εγκεφαλικά νεκρό.

    Η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου ξανάνοιξε υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, την Παρασκευή το πρωί.

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων, ο πρόεδρος Εμμανούελ Μακρόν θα επισκεφθεί το Στρασβούργο αργά το απόγευμα της Παρασκευής απευθείας από την άφιξή του από τις Βρυξέλλες όπου συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης και να χαιρετίσει τις δυνάμεις της τάξης.

    ΔΙΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άνοιξε και πάλι η χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Στρασβούργο: Πώς σκότωσαν τον μακελάρη της χριστουγεννιάτικης αγοράς-Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη



    ΣΧΟΛΙΑ