• Κοινωνία

    Στους 63 οι νεκροί στην Ελλάδα – Τέσσερις θάνατοι σε λίγες ώρες

    • NewsRoom


    Μέσα σε λίγες ώρες τέσσερις ακόμη άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στη χώρα μας από τη νέα νόσο, με τον αριθμό των νεκρών πλέον να ανέρχεται σε 63.

    Το απόγευμα της Παρασκευής κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας 68 ετών στο νοσοκομείο «Αττικόν», καθώς και δύο γυναίκες, ηλικίας 85 και 89 ετών, στην Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα, αντίστοιχα.

    Πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας στην Πάτρα tempo24, αναφέρουν ότι το βράδυ της Παρασκευής ένας 41χρονος άνδρας με βαρύ υποκείμενο νόσημα που νοσηλευόταν για τέσσερις ημέρες στο δωμάτιο αρνητικής πίεσης, άφησε την τελευταία του πνοή.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 41χρονος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στην αιματολογική κλινική λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

    Συνολικά, στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 63 θάνατοι από τη νέα νόσο.

    1.613 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας

    Το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει 59 νεκρούς από την πανδημία στην Ελλάδα.

    Ειδικότερα, το 24ωρο από τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης έως τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής χάθηκαν έξι άνθρωποι.

    Παράλληλα, όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση, επιβεβαιώθηκαν άλλα 99 κρούσματα στη χώρα μας, με τον αριθμό να φτάνει συνολικά στα 1.613.

    Ο κ. Τσιόδρας γνωστοποίησε πως 335 εκ των κρουσμάτων σχετίζονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 563 θεωρούνται σχετικά με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

    Διασωληνωμένα είναι 92 άτομα, 23 εκ των οποίων γυναίκες. Η μέση ηλικία των διασωληνώμενων είναι τα 66 έτη.

    Το 70% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. 11 άτομα έχουν βγει από τις ΜΕΘ και η μέλη ηλικία τους είναι τα 66 έτη.

    Όσον αφορά στους θανόντες, οι 49 είναι άνδρες και οι δέκα γυναίκες. Η μέση ηλικία τους είναι τα 71 έτη και το 95% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένος.



    ΣΧΟΛΙΑ