• Κοινωνία

    Στον Βόλο ο Δημήτρης Κουφοντίνας για την τύχη της νέας τετραήμερης άδειας που ζητά (pics)

    • NewsRoom

    Δημήτρης Κουφοντίνας


    Στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από τις αστυνομικές δυνάμεις, βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όπου εξετάζεται η τύχη του νέου του αιτήματος για τετραήμερα άδεια.

    Ο τρομοκράτης της «17 Νοέμβρη» έφτασε στις 12:45  στα δικαστήρια του Βόλου από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας, ακολουθούμενος από δυνάμεις της ΟΠΚΕ. Φορώντας χειροπέδες, οδηγήθηκε στο γραφείο του Προέδρου Πρωτοδικών όπου συνεδρίασε το Δικαστικό Συμβούλιο και παρέμεινε εκεί για περίπου 45 λεπτά, πριν επιστρέψει ξανά στις φυλακές, σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό site της Μαγνησίας, magnesianews.gr.

    Το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κασσαβέτειας συνεδρίασε την Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου, επί του νέου αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για την 7η τακτική άδεια του. Το αίτημα έγινε μεν δεκτό από την πλειοψηφία του Συμβουλίου, μειοψήφησε όμως ο Εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος, αποφάσισε να διαφοροποιήσει την ψήφο του με επίκληση λόγων που άπτονται του έλεγχου των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων που έχει εκφράσει ο κρατούμενος.

    Η προσφυγή που άσκησε ο εισαγγελικός λειτουργός συζητήθηκε σήμερα στο Συμβούλιο του Δικαστηρίου του Βόλου που ενεργεί ως Δικαστήριο εκτέλεσης ποινών. Κατά την συζήτηση της αίτησης ο κρατούμενος κλήθηκε να απαντήσει και πάλι σε σειρά ερωτήσεων γύρω από τις ιδέες και τη δράση του.

    Η απόφαση του Συμβουλίου θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

    Δείτε φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το magnesianews.gr από την επιχείρηση της αστυνομίας για την επίσκεψη του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Βόλο.

    Κουφοντίνας
    Δημήτρης Κουφοντίνας

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καλογήρου: Ήδη στον Κουφοντίνα προσμετρώνται τρεις ημέρες ποινής για κάθε μέρα εργασίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Ρουβίκωνας αποθεώνει τη βόλτα Κουφοντίνα: Αυτοί οι δρόμοι φτιάχτηκαν για να περπατάμε εμείς



    ΣΧΟΛΙΑ