• Κοινωνία

    Στον εισαγγελέα ο Μητροπολίτης Κέρκυρας για τη Λειτουργία την Κυριακή των Βαΐων

    • NewsRoom

    Ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος


    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος αλλά και η δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Μεταλληνός.

    Ο εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης σχημάτισε δικογραφία, μεταξύ άλλων, κατά του Μητροπολίτη Κέρκυρας Νεκτάριο και της δημάρχου κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου για θεία λειτουργία στο νησί όπου δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.

    Η τακτική δικάσιμος και για τους τρεις ορίστηκε για τις 25 Μαΐου, αφού άλλωστε η δικογραφία τους είναι κοινή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι η παραβίαση της ΚΥΑ αλλά και της ΠΝΠ 25/02/2020, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι.

    Καμία δήλωση, μάλιστα, δεν παραχώρησαν η κ. Υδραίου και ο κ. Μεταλληνός στους δημοσιογράφους που ήταν στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας, καθώς αφενός η δήμαρχος εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση νωρίς το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας, αφετέρου αποχώρησαν με αυτοκίνητο από την πίσω πλευρά του Δικαστικού Μεγάρου.

    Κατά την είσοδο του, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας είπε στους δημοσιογράφους: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Χρόνια πολλά».



    ΣΧΟΛΙΑ