• Κοινωνία

    Στον αέρα γάμοι χιλιάδων ευρώ στην Κύπρο λόγω κατάρρευσης της Thomas Cook

    • NewsRoom


    Η Thomas Cook ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας ότι κήρυξε πτώχευση καθώς απέτυχε μέσα στο Σαββατοκύριακο να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή του, αναφέροντας ότι οδεύει σε «άμεση εκκαθάριση».

    Με την ανακοίνωση της πτώχευσης της Thomas Cook δεκάδες ζευγάρια που είχαν προγραμματίσει μεταξύ άλλων τους γάμους τους στην Κύπρο, πλέον βρίσκονται σε απόγνωση, όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ.

    Πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε απόγνωση, αφού, όπως αναφέρει ζευγάρι στη Sun, ο γάμος τους είναι σε δύο εβδομάδες, ενώ εξηγούν ότι οι 26 καλεσμένοι τους έχουν ήδη πληρώσει τα εισιτήρια τους για να έρθουν στην Κύπρο. Προγραμμάτιζαν αυτόν τον γάμο για πάνω από δύο χρόνια, ενώ πλέον υπάρχει κίνδυνος να μην μπορούν να καλύψουν τα έξοδα του γάμου λόγω της κατάρρευσης της εταιρείας. Μάλιστα, πλέον δεν υπάρχει απευθείας πτήση από το Belfast στη Λάρνακα, αφήνοντας τους χωρίς επιλογές.

    Ένα άλλο ζευγάρι, η Chloe Sharpe και ο Paul Kerfoot, παντρεύεται τον άλλο μήνα στον Πρωταρά και περιμένουν 50 καλεσμένους. Όμως η εξέλιξη με την Thomas Cook τους αφήνει στο σκοτάδι, ενώ καταγγέλλουν ότι ο τουριστικός πράκτορας της Thomas Cook δεν απαντά στα μηνύματά τους. «Όπως όλα δείχνουν, νιώθουμε τελικά ότι δεν θα καταφέρουμε να παντρευτούμε. Θα πρέπει να προγραμματίσουμε άλλο γάμο, αλλά η Κύπρος ήταν πολύ σημαντική για εμάς». Όπως αναφέρουν στο ίδιο δημοσίευμα, όσοι έκλεισαν γάμο θα χάσουν πολλά λεφτά, αφού θα πρέπει να βρουν άλλο πακέτο γάμου.

    Η Sun αναφέρει ότι ο 50.000 λιρών γάμος της Katy Williams στην Αγία Νάπα έχει καταστραφεί και πρέπει να αρχίσει τις προετοιμασίες από την αρχή, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η άρρωστη μητέρα της να μην προλάβει να δει την κόρη της νύφη. Η 33χρονη θα παντρευόταν τον αρραβωνιαστικό της στις 2 Οκτωβρίου και είχε καλέσει 48 άτομα.

    πηγή: Sigmalive.com



    ΣΧΟΛΙΑ